CECCAR Sălaj: Cursuri de pregătire profesională

CECCAR Sălaj: Cursuri de pregătire profesională

Numărul 42, 7-13 nov. 2017  »  Agenda CECCAR

M

PUBLICITATE
i ai CECCAR Sălaj au participat, recent, la două cursuri de pregătire profesională organizate la nivelul filialei, Managementul contabilității în instituțiile publice, susținut de dr. ec. Crișan Petre, consilier superior în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), și Expertiză contabilă, lector prof. univ. dr. Nicolae Sorin Borlea. 

Teme de interes atât pentru profesioniștii contabili, cât și pentru economiști care își desfășoară activitatea în instituțiile publice au fost abordate la cursurile amintite, fiind dezbătute aspecte legate de buget, gestiune financiară și raportarea situațiilor financiare, sistemul național de raportare – necesități, avantaje și beneficii pentru instituțiile publice. Totodată, subiecte precum reevaluarea și amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituțiilor publice, angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor la instituțiile publice și o serie de proceduri contabile au fost prezentate de reprezentantul MFP, dr. ec. Crișan Petre, consilier superior. 

Cursul de expertiză contabilă a reunit experți contabili judiciari, membri ai GEJ, care au analizat, împreună cu prof. univ. dr. Nicolae Sorin Borlea, definiția și obiectivele expertizei contabile judiciare, procedura de efectuare a expertizei contabile judiciare, precum și conținutul și valorificarea actelor de expertiză, lucrările de expertiză contabilă extrajudiciară. 

Au fost discutate și diverse spețe întâlnite în activitatea profesională, profesioniștii contabili prezentând diverse abordări practice pentru soluționarea acestora.

(Copyright foto: kasto / 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.