CECCAR Satu Mare: Seminar pe teme de fiscalitate

CECCAR Satu Mare: Seminar pe teme de fiscalitate

Numărul 26-27, 11-24 iulie 2017  »  Agenda CECCAR

Filiala Satu Mare a găzduit, recent, un seminar de fiscalitate la care au participat experți contabili și contabili autorizați din județ.

Magdalena Berce, lector CECCAR, a discutat cu profesioniștii contabili aspecte legate de ajustarea TVA conform celor mai recente modificări aduse Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, prevederile Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, precum și Normele referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund.

Totodată, au fost analizate măsurile de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 privind stabilirea obligațiilor ce le revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, Legea nr. 16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestărilor de servicii transnaționale și aspecte referitoare la transformarea societăților agricole în societăți.

Membrii filialei au dezbătut și normele de aplicare a impozitului specific unor activități și au clarificat, împreună cu lectorul CECCAR, unele spețe întâlnite în practică.

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!