Eurostat: România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din UE, de 14%

Eurostat: România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din UE, de 14%

Numărul 26-27, 11-24 iulie 2017  »  Breviar statistic

România a înregistrat în luna mai cea mai mare creștere a afacerilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 14% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, față de un ritm de 2,6% la nivelul UE și al zonei euro, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat, citate de News.ro.

Creșteri anuale mari au mai înregistrat Slovacia (7,9%), Irlanda și Slovenia, cu câte 7,7%.

Față de luna aprilie, vânzările de retail au avansat în România cu 4,3%, de asemenea cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, unde ritmul a fost de 0,2%. În zona euro, vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,4%. România este urmată de Lituania, unde volumul afacerilor cu amănuntul a crescut în luna mai comparativ cu luna precedentă cu 1,8%, și de Ungaria, cu 1,7%. Scăderi au avut loc în Finlanda (cu 1,2%) și Slovenia și Marea Britanie, cu câte 0,9%.

(Copyright foto: grinvalds / 123RF Stock Photo)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!