FAO: Preţurile mondiale la alimente au fost stabile în septembrie

FAO: Prețurile mondiale la alimente au fost stabile în septembrie

Numărul 38, 8-14 oct. 2019  »  Lumea în care trăim

Indicele global al preţurilor produselor alimentare s-a menţinut stabil în septembrie, ieftinirea zahărului fiind compensată de scumpirile înregistrate la uleiuri vegetale şi carne, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), informează agenţia Reuters, citată de Agerpres. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În septembrie, acest indice a avut o valoare de 169,9 puncte, similar cu cel din august.

Preţul la zahăr a scăzut cu 3,9% comparativ cu august, pe fondul perspectivelor privind majorarea livrărilor în acest sezon. În schimb, preţul uleiurilor vegetale a urcat cu 1,4% în septembrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, în timp ce preţurile la carne au crescut cu 0,8%.

În paralel, FAO şi-a înrăutăţit estimările privind producţia mondială de cereale în 2019 cu 2,2 milioane tone, până la 2,706 miliarde tone, dar încă în creştere cu 2% faţă de nivelul din 2018. „Cele mai recente previziuni vin, în principal, în urma reducerii perspectivelor privind producţia globală de orez şi grâu, care nu compensează estimările privind majorarea producţiei de porumb”, a subliniat organizaţia internaţională.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.