Mai mulți turiști decât în anul precedent

Mai mulți turiști decât în anul precedent

Numărul 7, 10-16 mai 2016  »  Breviar statistic

În martie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile, cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat creșteri cu 11,1%, respectiv cu 6,8%. Comparativ cu martie 2015, în martie 2016 la punctele de frontieră s-au înregistrat creșteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 16,1%, cât și la plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 18,7%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2016 au însumat 645.800, în creștere cu 11,1% față de cele din luna martie 2015. Dintre acestea, 75,1% au fost aferente turiștilor români, iar 24,9% turiștilor străini.

Durata medie a șederii în luna martie 2016 a fost de 1,9 zile atât la turiștii români, cât și la cei străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în martie 2016 a fost de 21,1% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,5 puncte procentuale față de luna corespunzătoare a anului anterior.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în martie 2016 de 701.500, în creștere cu 16,1% față de martie 2015. Majoritatea vizitatorilor străini provin din țări situate în Europa (94,2%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 58,5% provin din țările Uniunii Europene. Dintre statele UE, cele mai multe sosiri s‐au înregistrat din Ungaria (32,4%), Bulgaria (28,0%), Italia și Germania (7,6% fiecare), Polonia (4,2%) și Franța (2,9%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost, în martie 2016, de 1.118.500, în creștere cu 18,7% comparativ cu martie 2015.




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.