NATO a decis să sporească prezenţa navală în Marea Neagră, prin crearea unei unităţi speciale

NATO a decis să sporească prezența navală în Marea Neagră, prin crearea unei unități speciale

Telex » Știri 16 februarie 2017  

Miniștrii Apărării din statele membre NATO au decis astăzi, în a doua zi a reuniunii lor, să sporească prezența navală în Marea Neagră, prin crearea unei unități speciale, pentru intensificarea antrenamentelor și exercițiilor, a anunțat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg. Unitatea va funcționa sub comandament britanic.

Într-o conferință de presă, Stoltenberg a dat asigurări că prezența aliată va respecta acordurile internaționale, în special Convenția de la Montreux (1936). Secretarul General al NATO a precizat că sporirea prezenței navale reprezintă o măsură complementară, care vizează întărirea poziției regionale în aer și pe teren – pe baza trupelor multinaționale desfășurate în România.

Pe lângă crearea unei unități speciale pentru intensificarea antrenamentelor și exercițiilor, NATO a decis inclusiv să pună bazele unei funcții de cooperare maritimă pentru forțele navale care operează alături de forțele aliate în regiunea Mării Negre. Stoltenberg a precizat că aceste măsuri vor arăta lumii că aliații rămân împreună, uniți și puternici.

(Sursa: News.ro)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!