Sub lupa actualităţii

14 august 2017, zi liberă pentru angajații din sistemul public

14 august 2017, zi liberă pentru angajaţii din sistemul public

Executivul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de weekend și 15 august, zi nelucrătoare.

  astăzi, 16:09


ANAF propune ca anumite declarații fiscale să fie depuse, obligatoriu, numai electronic

ANAF propune ca anumite declaraţii fiscale să fie depuse, obligatoriu, numai electronic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) precizează, într-un comunicat, că, în vederea simplificării procesului de conformare voluntară a contribuabililor în  îndeplinirea obligațiilor fiscale, o atenție deosebită a fost acordată extinderii metodei de depunere a declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

  astăzi, 14:00


PAID: Proprietarii de locuinţe din România pot primi despăgubiri de 900 milioane euro în cazul unui dezastru major

PAID: Proprietarii de locuinţe din România pot primi despăgubiri de 900 milioane euro în cazul unui dezastru major

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) poate acorda proprietarilor de locuințe din România despăgubiri în valoare de 900 de milioane de euro în cazul unui dezastru major produs de cutremur, alunecări de teren sau inundații, aceasta fiind capacitatea pe care o are programul în 15 iulie, a anunțat astăzi PAID.

  astăzi, 13:11


Primăria Capitalei: Din toamnă, în Bucureşti va fi introdus tichetul unic de transport

Primăria Capitalei: Din toamnă, în București va fi introdus tichetul unic de transport

Primăria Capitalei va implementa, începând din această toamnă, tichetul unic de transport, un călător putând astfel să folosească același bilet pentru călătoriile cu metroul, cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, dar și cu microbuzele firmelor private care vor circula pe traseele către localitățile din Ilfov (...)

  astăzi, 11:26


Lucian Anghel: Trebuie să conştientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE

Lucian Anghel: Trebuie să conștientizăm că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din UE

Clădirile au o influență critică asupra siguranței și sănătății oamenilor, iar datele Eurostat arată că România are cel mai vechi stoc de locuințe din Uniunea Europeană (UE), existând blocuri de locuințe unde nu s-a efectuat niciun fel de lucrare de reparații în ultimii 20-30 de ani, a declarat președintele BCR Banca pentru Locuințe, Lucian Anghel, în cadrul unui comunicat.

  astăzi, 10:30


Investiţie de 266 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru apă potabilă mai sănătoasă şi mai accesibilă în România

Investiţie de 266 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru apă potabilă mai sănătoasă și mai accesibilă în România

Fondul de coeziune al Uniunii Europene investește 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură și de gestiune a apei din România. „Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflectă perfect o Europă căreia îi pasă atât de bunăstarea cetățenilor, cât și de protecția mediului înconjurător.”

  astăzi, 10:00


Ministrul Energiei: România are toate atuurile pentru a deveni un exportator de gaze în regiune

Ministrul Energiei: România are toate atuurile pentru a deveni un exportator de gaze în regiune

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a participat la semnarea unui memorandum între România, Bulgaria, Grecia și Ungaria pentru dezvoltarea unui Coridor Vertical în sectorul gazelor naturale pe direcția Nord-Sud, care va avea rolul de a crește securitatea în aprovizionarea cu gaze a țărilor implicate în acest demers.

  astăzi, 9:30


PNDL, principalul program de investiţii pentru dezvoltarea locală

PNDL, principalul program de investiţii pentru dezvoltarea locală

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunțat începerea implementării etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor primi finanțare toate proiectele eligibile ale administrațiilor publice locale.

  astăzi, 9:20


Eurostat: România a înregistrat în mai cea mai mare scădere anuală a producţiei în construcţii, de 16,7%

Eurostat: România a înregistrat în mai cea mai mare scădere anuală a producţiei în construcţii, de 16,7%

România a înregistrat în luna mai cea mai mare scădere anuală a producției sectorului de construcți din Uniunea Europeană, de 16,7%, în timp ce în zona euro a avut loc o creștere de 2,6%, iar în UE de 2,5%, potrivit datelor publicate astăzi de biroul european de statistică, Eurostat.

  ieri, 13:00


ONRC: În primul semestru, s-au înfiinţat 79.251 de firme

ONRC: În primul semestru, s-au înfiinţat 79.251 de firme

În primele șase luni din acest an au fost înființate 79.251 de companii, în creștere cu 31,23% față de aceeași perioadă din 2016, arată statisticile publicate astăzi de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). În perioada ianuarie-iunie 2016, în România au fost înregistrate 60.389 de firme.

  ieri, 12:40


KPMG: România a urcat 32 de poziţii, pe locul 49, într-un top al celor mai bine pregătite ţări pentru schimbare

KPMG: România a urcat 32 de poziţii, pe locul 49, într-un top al celor mai bine pregătite ţări pentru schimbare

România a urcat 32 de poziții, pe locul 49, într-un top care măsoară capacitatea de a face și a se adapta la schimbări realizat de compania de consultanță KPMG, înregistrând unele dintre cele mai mari progrese în rândul a 136 de state.

  ieri, 11:11


Mâine, restricţii de circulaţie în Capitală, de Ziua Forţelor Aeriene

Mâine, restricţii de circulaţie în Capitală, de Ziua Forţelor Aeriene

Restricții de circulație vor fi impuse, mâine, între orele 09.30 - 11.30, în zona Pieței Aviatorilor din Capitală, unde vor avea loc ceremonii cu ocazia Zilei Forțelor Aeriene. În zonă vor evolua aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, aeronave aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, precum și Iacării Acrobați.

  ieri, 10:50


1 miliard de euro de la BEI pentru cofinanțarea proiectelor prioritare de transport

1 miliard de euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor prioritare de transport

România a semnat, la Luxemburg, contractul-cadru de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 1 miliard euro. Din partea României contractul cadru a fost semnat de Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice, iar din partea BEI de Andrew McDowell, vicepreședinte.

  ieri, 10:00


CESE premiază proiectele de integrare pe piața muncii

CESE premiază proiectele de integrare pe piaţa muncii

Comitetul Economic și Social European (CESE) lansează ediția 2017 a Premiului pentru societatea civilă. Anul acesta, vor fi recompensate, cu premii în valoare totală de 50.000 euro, proiecte inovatoare de promovare a locurilor de muncă de calitate și a spiritului antreprenorial.

  ieri, 9:50


Fonduri europene de 41,4 milioane de euro pentru interconectarea comunității ştiinţifice româneşti la cercetarea internaţională

Fonduri europene de 41,4 milioane de euro pentru interconectarea comunităţii știinţifice românești la cercetarea internaţională

Un contract de finanțare în valoare de 41,4 milioane euro din fonduri europene a fost semnat de ministrul delegat Rovana Plumb, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, și prof. univ. dr. Gheorghe Popa, președintele Asociației Universităților, Institutelor de Cercetare Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România ANELIS PLUS, prin Programul Operațional Competitivitate (POC).

  ieri, 9:30


Internet gratuit pe mijloace de transport în comun şi în centrul oraşului, în cadrul proiectului Timişoara Smart City

Internet gratuit pe mijloace de transport în comun și în centrul orașului, în cadrul proiectului Timișoara Smart City

O rețea de internet wireless gratuit este funcțională, în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, din Timișoara, dar și pe mai multe mijloace de transport în comun, în cadrul programului Timișoara Smart City, care reprezintă o colaborare între Primăria Timișoara, Continental România și Orange România.

  18 iulie, 15:32


Eurostat: Peste 8 milioane de specialişti IT lucrau în UE în 2016

Eurostat: Peste 8 milioane de specialiști IT lucrau în UE în 2016

Peste 8 milioane de specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor (ITC) lucrau în Uniunea Europeană în 2016, reprezentând 3,7% din totalul forței de muncă, iar jumătate dintre aceștia erau concentrați în trei state, respectiv Marea Britanie, Germania și Franța, potrivit datelor publicate astăzi de biroul european de statistică Eurostat.

  18 iulie, 13:35


INS: Mai puţin de jumătate dintre români aveau anul trecut locuinţele conectate la reţelele de canalizare

INS: Mai puţin de jumătate dintre români aveau anul trecut locuinţele conectate la reţelele de canalizare

Numărul locuitorilor României care au locuințele conectate la rețelele de canalizare a crescut anul trecut cu 2,4%, până la 9,7 milioane, aceștia reprezentând 49,1% din populația rezidentă, potrivit unui raport publicat astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

  18 iulie, 10:18


În proiect, o linie feroviară rapidă de persoane București – Sofia – Atena

În proiect, o linie feroviară rapidă de persoane București – Sofia – Atena

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Boiko Borisov, despre posibilitățile de cooperare între cele două țări în ceea ce privește infrastructura, turismul, dar și în alte domenii pentru finanțarea cărora vor fi folosite fonduri europene.

  18 iulie, 10:00


Viitorul Europei, dezbătut de peste 30 de milioane de persoane

Viitorul Europei, dezbătut de peste 30 de milioane de persoane

„Dezbaterea privind viitorul Europei, concentrată în jurul Cărții Albe, document lansat în urmă cu doar patru luni de zile, capătă dinamism, iar în final se estimează că vor fi implicate în acest demers peste 30 de milioane de persoane”, precizează Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat.

  18 iulie, 9:40