Sub lupa actualităţii

Acord politic în UE pentru noi reguli de creştere a securităţii aprovizionării cu gaze

Acord politic în UE pentru noi reguli de creștere a securităţii aprovizionării cu gaze

Negociatorii Consiliului UE și ai Parlamentul European au ajuns la un acord refeitor la introducerea unor noi reglementări menite să crească securitatea aprovizionării cu gaze naturale, pentru a preveni apariția unor noi crize, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE).

  ieri, 14:43


CNIPMMR: Mâine, a treia ediție a evenimentului Invest in Romania

CNIPMMR: Mâine, a treia ediţie a evenimentului Invest in Romania

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Departamentul pentru Promovarea Investițiilor Străine din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu sprijinul Consiliului Județean Prahova organizează mâine, 28 aprilie a.c., în cadrul Centrului de afaceri Lumina Verde din Ploiești, cea de-a treia ediție a evenimentului Invest in Romania.

  ieri, 10:00


CFR Călători: Peste 8000 de locuri suplimentare la trenuri în minivacanţa de 1 Mai

CFR Călători: Peste 8000 de locuri suplimentare la trenuri în minivacanţa de 1 Mai

CFR Călători informează că în minivacanța de 1 Mai (28 aprilie – 1 mai 2017) vor fi puse în circulație trenuri suplimentare, iar față de graficul de circulație obișnuit capacitatea de transport va crește cu peste 8000 de locuri.

  ieri, 9:36


Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, vizitează mâine România

Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, vizitează mâine România

Vicepreședintele Comisiei Europene Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, va efectua mâine, 28 aprilie, o vizită oficială în România. Agenda vizitei înaltului oficial european include întâlniri cu Sorin Grindeanu, prim-ministru al Guvernului României, Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

  ieri, 9:20


Peste 680 de milioane de euro disponibile pentru proiecte finanţate prin PNDR 2020

Peste 680 de milioane de euro disponibile pentru proiecte finanţate prin PNDR 2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că, începând de miercuri, 3 mai, va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiții, finanțate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul național, precum și pentru zona ITI Delta – Dunării.

  ieri, 9:12


Demersuri pentru dezvoltarea de proiecte comune româno-germane în vederea creşterii gradului de digitalizare a IMM-urilor

Demersuri pentru dezvoltarea de proiecte comune româno-germane în vederea creșterii gradului de digitalizare a IMM-urilor

Digitalizarea și internaționalizarea IMM-urilor, învățământul dual, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, precum și creșterea nivelului investițiilor realizate de firmele germane în România au fost principalele subiecte de discuție abordate la întâlnirea dintre Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Iris Gleicke.

  ieri, 9:00


Barometru industrial: Activitatea din industria românească a accelerat în martie, atingând un vârf al ultimului an

Barometru industrial: Activitatea din industria românească a accelerat în martie, atingând un vârf al ultimului an

Activitatea industrială a crescut în martie pentru a doua lună la rând, pe fondul comenzilor solide la export, iar producția a atins un nivel maxim al ultimelor 12 luni, arată barometrul industrial realizat de IRSOP și SNSPA, transmis News.ro.

  26 aprilie, 14:00


GfK: Aşteptările economice ale consumatorilor din România au crescut brusc la sfârşitul primului trimestru din 2017

GfK: Așteptările economice ale consumatorilor din România au crescut brusc la sfârșitul primului trimestru din 2017

Așteptările economice ale consumatorilor din România au crescut, la sfârșitul primului trimestru din 2017, cu 15 puncte puncte față de aceeași perioadă în 2015, arată cel mai recent raport GfK privind climatul de consum în Europa, pentru primul trimestru din 2017, publicat astăzi.

  26 aprilie, 13:42


Premierul a solicitat constituirea unui „task force” la ANAP pentru analizarea cu prioritate a proiectelor de infrastructură

Premierul a solicitat constituirea unui „task force” la ANAP pentru analizarea cu prioritate a proiectelor de infrastructură

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat, astăzi, președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș, să constituie „un task force” dedicat proiectelor de infrastructură incluse în Masterplanul de Transport, astfel încât, în colaborare cu Ministerul Transporturilor, termenele pentru finalizarea documentațiilor de licitație să fie cât mai scurte.

  26 aprilie, 13:26


Depozitele populației în băncile ​din România, 166,28 miliarde lei în luna martie

Depozitele populaţiei în băncile ​din România, 166,28 miliarde lei în luna martie

Depozitele deschise de populație la băncile din România, indiferent de valută, au crescut în martie cu 1,54 miliarde lei față de luna precedentă, până la 166,28 miliarde lei (36,5 miliarde euro), și sunt mai mari cu 12,2% (18 miliarde lei) față de a treia lună din 2016, arată calculele News.ro.

  26 aprilie, 12:04


Creditarea a accelerat în martie la 3,1% în ritm anual

Creditarea a accelerat în martie la 3,1% în ritm anual

Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 1,5% în martie față de luna precedentă, la 223,1 miliarde lei (49 miliarde euro), după un avans de 0,8% în februarie, în timp ce ritmul anual de creștere a urcat la 3,1%, nivel neatins din octombrie 2012, arată datele Băncii Naționale a României (BNR) publicate astăzi.

  26 aprilie, 11:31


România avea, la 1 ianuarie 2017, 22,223 milioane de locuitori înregistrați oficial

România avea, la 1 ianuarie 2017, 22,223 milioane de locuitori înregistraţi oficial

România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistrați oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, iar îmbătrânirea populației a accelerat semnificativ, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Național de Statistică (INS).

  26 aprilie, 11:00


Noi reguli privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale

Noi reguli privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un regulament pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, prin care se reduc timpul efectiv de punere în funcțiune a racordării la sistemul de distribuție, precum și costul racordării.

  26 aprilie, 10:03


Metrorex a deschis astăzi trei căi de acces modernizate

Metrorex a deschis astăzi trei căi de acces modernizate

Metrorex a deschis astăzi trei căi de acces modernizate, la stațiile: Republica – Acces A (Bdul Basarabiei); Titan – Acces B (Bdul Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu); Nicolae Grigorescu – Acces A (Bdul Camil Ressu, Aleea Fuiorului).

  26 aprilie, 9:31


Grațiela Gavrilescu: Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost aprobate; până la jumătatea lunii mai, vor putea fi accesate

Graţiela Gavrilescu: Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost aprobate; până la jumătatea lunii mai, vor putea fi accesate

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost aprobate, în zilele următoare va începe validarea producătorilor și dealerilor de autovehicule, iar până la jumătatea lunii mai se vor putea înscrie cei care vor să achiziționeze un autoturism nou.

  26 aprilie, 9:00


ANAF: Aplicare unitară a prevederilor legale în domeniul colectării creanțelor fiscale

ANAF: Aplicare unitară a prevederilor legale în domeniul colectării creanţelor fiscale

În vederea aplicării unitare a prevederilor legale în domeniul colectării creanțelor bugetare, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) supune dezbaterii publice Proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de evaluare și valorificare, în regim de urgență, a bunurilor perisabile sau supuse degradării, precum și pentru aprobarea modelelor unor formulare.

  25 aprilie, 16:16


Consultant: Investitorii au început să dezvolte proiecte mixte cu birouri, magazine şi locuinţe în Bucureşti

Consultant: Investitorii au început să dezvolte proiecte mixte cu birouri, magazine și locuinţe în București

Investitorii imobiliari au început să dezvolte proiecte mixte formate din clădiri de birouri, spații de retail sau ansambluri rezidențiale în zone principale de birouri din București, a declarat astăzi, în cadrul unui eveniment de profil, consultantul imobiliar Monica Vasile, de la Cushman& Wakefield Echinox.

  25 aprilie, 11:30


Lungimea drumurilor modernizate a crescut cu 4% anul trecut

Lungimea drumurilor modernizate a crescut cu 4% anul trecut

La 31 decembrie 2016, drumurile publice totalizau 86.080 km, din care 17.612 km (20,5%) drumuri naționale, 35.361 km (41,1%) drumuri județene și 33.107 km (38,4%), drumuri comunale, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

  25 aprilie, 10:41


INS: Ponderea persoanelor subocupate în totalul populaţiei active a fost de 2,4% în 2016

INS: Ponderea persoanelor subocupate în totalul populaţiei active a fost de 2,4% în 2016

Circa 349.000 de persoane din România declarau în 2016 că vor să muncească, dar nu căutau de lucru sau nu doreau să înceapă munca la un angajator, numărul celor din această categorie fiind în scădere cu 3,3%, sau 12.000 persoane, față de anul precedent, arată datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

  25 aprilie, 10:00


Înscrieri la Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Înscrieri la Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Executivul a anunțat că tinerii interesați de o carieră în administrația publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenți sau recent absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării.

  25 aprilie, 9:00