Sub lupa actualităţii

ANAF le reamintește contribuabililor să completeze corect și complet declarațiile fiscale cu termen de depunere 27 martie

ANAF le reamintește contribuabililor să completeze corect și complet declaraţiile fiscale cu termen de depunere 27 martie

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le reamintește contribuabililor că termenul de depunere a declarațiilor fiscale în această lună este 27 martie și că, începând cu luna aprilie, va demara acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale.

  astăzi, 15:30


Jean-Claude Juncker: Marea Britanie ar putea datora UE 50 de miliarde de lire sterline în urma Brexit

Jean-Claude Juncker: Marea Britanie ar putea datora UE 50 de miliarde de lire sterline în urma Brexit

Marea Britanie va trebui să plătească aproximativ 50 de miliarde de lire sterline în urma retragerii din UE, a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în condițiile în care premierul britanic Theresa May se pregătește să declanșeze procesul oficial de ieșire, transmite Bloomberg.

  astăzi, 12:25


Mâine, 25 martie, se marchează Ora Pământului: gospodăriile românilor ar putea economisi 1,4 milioane kWh

Mâine, 25 martie, se marchează Ora Pământului: gospodăriile românilor ar putea economisi 1,4 milioane kWh

La 25 martie, la 20.30, ora României, va începe Ora Pământului. În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei inițiative.

  astăzi, 11:19


Aşteptările analiştilor CFA privind situaţia economică a României s-au îmbunătăţit uşor în februarie

Așteptările analiștilor CFA privind situaţia economică a României s-au îmbunătăţit ușor în februarie

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a crescut în februarie cu 2 puncte față de luna precedentă, la 56,9 puncte, majorare care s-a datorat în principal corecției indicatorului de condiții curente, arată datele publicate astăzi de CFA.

  astăzi, 11:09


Preşedintele Iohannis participă mâine la summitul dedicat împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma

Președintele Iohannis participă mâine la summitul dedicat împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa mâine, 25 martie a.c., la Roma, la reuniunea informală a Consiliului European organizată cu prilejul marcării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

  astăzi, 10:30


România găzduieşte lucrările CEMAT, în lunile mai şi noiembrie 2017

România găzduiește lucrările CEMAT, în lunile mai și noiembrie 2017

România va găzdui, în acest an, Conferința Europeană a Miniștrilor responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT), aflată la a XVII-a sesiune. Evenimentele aferente vor fi organizate, conform deciziei Comitetului Miniștrilor din cadrul Consiliului Europei, de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

  astăzi, 10:15


Astăzi începe Târgul Angajatori de TOP București

Astăzi începe Târgul Angajatori de TOP București

100 de companii care oferă 5.000 de joburi vor fi prezente la Târgul Angajatori de TOP București, care începe astăzi, 24 martie a.c., la Sala Palatului, și se va desfășura și mâine, 25 martie. Potrivit organizatorilor, la cea de-a 22-a ediție a târgului companiile participante îi așteaptă pe cei în căutarea unui job cu o ofertă variată, de la poziții part-time la cele full-time, programe de internship și trainee.

  astăzi, 10:00


Firmele străine care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care au obligația de a plăti impozit pe profit în țara noastră vor depune formularul 101

Firmele străine care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care au obligaţia de a plăti impozit pe profit în ţara noastră vor depune formularul 101

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că persoanele juridice nerezidente care nu au pe teritoriul României un sediu permanent și care, potrivit prevederilor Codului fiscal, au obligația de a plăti impozit pe profit în România, vor depune formularul 101.

  ieri, 15:57


Depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 12,7% în ultimele 12 luni

Depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 12,7% în ultimele 12 luni

Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut cu 1,0%, până la 104,520 miliarde lei, potrivit informațiilor publicate de Banca Națională a României (BNR). La 28 februarie 2017, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au înregistrat o creștere de 12,7% (12,4% în termeni reali) față de 29 februarie 2016.

  ieri, 11:40


BNR: Soldul creditului neguvernamental, 219,805 miliarde lei în februarie

BNR: Soldul creditului neguvernamental, 219,805 miliarde lei în februarie

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituțiile de credit a crescut în luna februarie 2017 cu 0,8% (0,9% în termeni reali) față de luna ianuarie 2017, până la nivelul de 219,805 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României.

  ieri, 11:30


BCR oferă 120 de joburi și 100 de poziții de internship la Târgul Angajatori de Top 2017 din București

BCR oferă 120 de joburi și 100 de poziţii de internship la Târgul Angajatori de Top 2017 din București

Cu ocazia celui mai mare eveniment de carieră din România – Târgul Angajatori de Top 2017 din București – Banca Comercială Română a anunțat că oferă 120 de joburi și 100 de poziții de internship.

  ieri, 11:02


Astăzi, la Roma, Ziua digitală; pe agendă – calculul de înaltă performanță, mobilitatea conectată și digitalizarea industriei

Astăzi, la Roma, Ziua digitală; pe agendă – calculul de înaltă performanţă, mobilitatea conectată și digitalizarea industriei

În cadrul sărbătorii celor 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma, Comisia Europeană (CE) organizează astăzi o reuniune ministerială având pe agendă progresele privind calculul de înaltă performanță, mobilitatea conectată și digitalizarea industriei.

  ieri, 9:40


ACAROM: Cifra de afaceri a industriei auto a crescut cu 10% anul trecut, până la 22 miliarde euro

ACAROM: Cifra de afaceri a industriei auto a crescut cu 10% anul trecut, până la 22 miliarde euro

Cifra de afaceri a industriei auto a avansat cu 10% în 2016, până la 22 miliarde euro, atingând astfel un procentaj de 13% din Produsul Intern Brut (PIB), în condițiile în care industria generează aproape un sfert din exporturile totale ale României, a declarat președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Gabriel Sicoe.

  ieri, 9:20


Finanțare de aproximativ 1 miliard de lei pentru programe de mediu, în 2017

Finanţare de aproximativ 1 miliard de lei pentru programe de mediu, în 2017

Guvernul va finanța, în anul 2017, proiecte și programe pentru protecția mediului, în valoare de aproximativ 1 miliard de lei, constând în alocări bugetare și credite de angajament. În acest sens, Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu.

  22 martie, 16:10


România va candida pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente

România va candida pentru relocarea la București a Agenţiei Europene pentru Medicamente

România își va prezenta candidatura pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), potrivit unui Memorandum discutat astăzi în ședința de guvern.

  22 martie, 15:30


ANAF implementează un sistem unitar de comunicare în relația cu contribuabilii

ANAF implementează un sistem unitar de comunicare în relaţia cu contribuabilii

În vederea îmbunătățirii relației dintre contribuabil și ANAF, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că implementează un nou sistem intern de comunicare, pentru facilitarea accesului la informațiile de interes public, în timp real.

  22 martie, 15:00


ONRC: În primele două luni ale anului s-au înfiinţat 17.251 firme

ONRC: În primele două luni ale anului s-au înfiinţat 17.251 firme

În primele două luni din acest an s-au înființat 17.251 de companii, în scădere cu 11,3% față de aceeași perioadă din 2016, în special ca urmare a reducerii cu 18% a înregistrării de societăți cu răspundere limitată (SRL), arată statisticile publicate astăzi de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

  22 martie, 12:07


Studiu PwC România: Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii a crescut în 2016 cu 17%; trendul ascendent se va menţine în 2017

Studiu PwC România: Piaţa locală de fuziuni și achiziţii a crescut în 2016 cu 17%; trendul ascendent se va menţine în 2017

Valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor din România a crescut cu 17% în 2016 față de anul anterior, depășind 3,6 miliarde de Euro, arată o analiză efectuată de echipa integrată de Tranzacții a PwC România.

  22 martie, 11:00


ARCEN: Aproximativ 550 de imobile din zonele istorice ale Capitalei au fost inventariate

ARCEN: Aproximativ 550 de imobile din zonele istorice ale Capitalei au fost inventariate

Aproximativ 550 de imobile din zonele istorice ale Capitalei au fost inventariate de voluntarii coordonați de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), care au introdus fișele în Catalog București.

  22 martie, 10:00


Mecanismul de taxare inversă generalizată a TVA, pe agenda ECOFIN

Mecanismul de taxare inversă generalizată a TVA, pe agenda ECOFIN

Aplicarea cotelor reduse de TVA pentru publicațiile electronice și mecanismul de taxare inversă generalizată a TVA sunt două dintre temele care s-au aflat pe agenda reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), la care țara noastră a fost reprezentată de ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan.

  22 martie, 9:42