Sub lupa actualităţii

Ziua universitarului economist și Ziua economiștilor

Ziua universitarului economist și Ziua economiștilor

Aula Magna a ASE București a găzduit astăzi principala manifestare dedicată Zilei universitarului economist și Zilei economiștilor. Au luat cuvântul, în numele organizatorilor, reprezentanții Asociației Facultăților de Economie din România, Academiei de Studii Economice, Asociației Generale a Economiștilor din România și Societății Române de Statistică.

  astăzi, 12:39


Proiectul de modificare a cazierului fiscal, aprobat de Guvern

Proiectul de modificare a cazierului fiscal, aprobat de Guvern

Executivul a aprobat un proiect de lege prin care propune modificarea și completarea OG nr. 39/2015 privind cazierul fiscal. Se urmărește, între altele, exceptarea înscrierii în cazierul fiscal al practicienilor în insolvență a ...

  astăzi, 10:50


Proiect de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanței parlamentare

Proiect de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare

Executivul a aprobat un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legii organice, pe perioada viitoarei vacanțe parlamentare.

  astăzi, 10:20


S-a semnat acordul pentru programul „Educaţie, burse, ucenicie şi antreprenoriat pentru tineri” 2014-2021

S-a semnat acordul pentru programul „Educaţie, burse, ucenicie și antreprenoriat pentru tineri” 2014-2021

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat acordul pentru programul „Educație, burse, ucenicie și antreprenoriat pentru tineri”, finanțat în cadrul Granturilor SEE și norvegiene 2014-2021.

  astăzi, 9:56


Administraţia Străzilor va face un studiu de fezabilitate pentru instalarea de senzori şi de sisteme de iluminare pe timpul nopţii pe trecerile de pietoni nesemaforizate

Administraţia Străzilor va face un studiu de fezabilitate pentru instalarea de senzori și de sisteme de iluminare pe timpul nopţii pe trecerile de pietoni nesemaforizate

Administrația Străzilor va realiza un studiu de fezabilitate pentru instalarea unor sisteme de iluminat și de semnalizare suplimentară a trecerilor de pietoni nesemaforizate, pentru reducerea riscului de accidente, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

  astăzi, 9:45


Creanțele României din operaţiuni externe derulate înainte de 31 decembrie 1989, în scădere pe relația devizelor convertibile

Creanţele României din operaţiuni externe derulate înainte de 31 decembrie 1989, în scădere pe relaţia devizelor convertibile

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a prezentat, în ședința de guvern, două rapoarte privind situația creanțelor menționate la data de 30 iunie 2017, respectiv, 31 decembrie 2016.

  astăzi, 9:20


Primul serviciu de car sharing 100% electric din București

Primul serviciu de car sharing 100% electric din București

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat astăzi lansarea oficială a primului serviciu de car sharing 100% electric din București, oferit de o bancă, eGo. Toate mașinile disponibile sunt autovehicule premium de ultimă generație – BMW i3 (care pot transporta până la 4 persoane)...

  ieri, 16:15


PMB va reabilita faţadele clădirilor degradate, urmând să recupereze în 10 ani banii cheltuiţi de la proprietari

PMB va reabilita faţadele clădirilor degradate, urmând să recupereze în 10 ani banii cheltuiţi de la proprietari

Primăria Municipiului București (PMB) va reabilita fațadele clădirilor aflate în stare avansată de degradare, urmând să recupereze banii cheltuiți de la proprietari în termen de 10 ani, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, astăzi, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

  ieri, 14:26


Cinci premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Cinci premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică

Lotul României a obținut două medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune la cea de a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în Thailanda, a anunțat Ministerul Educației Naționale (MEN).

  ieri, 14:00


Primăria Capitalei va amenaja un parc de 1,5 hectare în zona Eroilor, cu ocazia Centenarului

Primăria Capitalei va amenaja un parc de 1,5 hectare în zona Eroilor, cu ocazia Centenarului

Primăria Capitalei va amenaja un spațiu verde de 1,5 hectare în zona Eroilor pentru marcarea Centenarului, care să poarte denumirea de Parcul Centenar, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, astăzi, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

  ieri, 13:07


Astăzi se deschide Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2017

Astăzi se deschide Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2017

Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură 2017, se deschide astăzi, la ora 12.00, la Pavilionul Central Romexpo din București, și se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în prezența a peste 300 de expozanți, cuprinzând 800 de evenimente culturale.

  ieri, 10:16


Aproape 83.000 de persoane au participat la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă

Aproape 83.000 de persoane au participat la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă

După cum am mai informat, Ministerul Educației Naționale (MEN) și Institutul de Științe ale Educației au organizat, în perioada 7-20 noiembrie 2017, o consultare publică la nivel național privind rolul temelor pentru acasă. 

  ieri, 10:00


CNAIR: Staţii meteorologice, instalate pe Autostrada Soarelui şi DN 22 pentru monitorizarea temperaturii, vântului şi precipitaţiilor

CNAIR: Staţii meteorologice, instalate pe Autostrada Soarelui și DN 22 pentru monitorizarea temperaturii, vântului și precipitaţiilor

Șapte stații meteorologice au fost instalate pe Autostrada Soarelui și pe Drumul Național 22 pentru a monitoriza temperatura, viteza și direcția vântului, umiditatea și cantitatea de precipitații în zona drumurilor naționale și a autostrăzilor aflate în administrarea direcției regionale, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

  ieri, 9:32


Târgul de Crăciun Bucureşti se deschide la 1 decembrie, în Piaţa Constituţiei

Târgul de Crăciun București se deschide la 1 decembrie, în Piaţa Constituţiei

Târgul de Crăciun  organizat de Primăria Capitalei se va deschide la 1 decembrie, în Piața Constituției, și va fi accesibil publicului până la 27 decembrie, între 10.00 și 22.00.

  21 noiembrie, 16:23


INS: 45,4% din numărul total de întreprinderi active în 2016 au avut ca activitate principală serviciile de piață

INS: 45,4% din numărul total de întreprinderi active în 2016 au avut ca activitate principală serviciile de piaţă

Din numărul total de întreprinderi active în 2016, 45,4% au avut ca activitate principală serviciile de piață, relevă datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

  21 noiembrie, 10:05


RADET: Preţul energiei termice livrate bucureştenilor nu va creşte în această iarnă

RADET: Preţul energiei termice livrate bucureștenilor nu va crește în această iarnă

Facturile la încălzire pe luna octombrie 2017 au scăzut cu peste 27% față de luna octombrie 2016, precizează RADET, într-un comunicat. „Prețul energiei termice livrate de RADET bucureștenilor nu va crește în această iarnă. Mai mult, acesta se va menține la prețul de anul trecut”, a subliniat Răzvan Nițu, administratorul special al Regiei.

  21 noiembrie, 9:22


Programul Centenar va include un proiect naţional de stimulare a lecturii

Programul Centenar va include un proiect naţional de stimulare a lecturii

Programul Centenar va include un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească, a fost concluzia întâlnirii de lucru a premierului Mihai Tudose cu reprezentanții Asociației Editorilor și Distribuitorilor din România.

  21 noiembrie, 9:21


A doua ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale

A doua ediţie a Săptămânii europene a competenţelor profesionale

În această săptămână, până la 24 noiembrie 2017, se desfășoară cea de a doua ediție a Săptămânii europene a competențelor profesionale, manifestare organizată de Comisia Europeană (CE).

  21 noiembrie, 9:19


CE: Sprijinirea accesului la protecția socială pentru toate persoanele care lucrează la angajator și cele care desfășoară activități independente

CE: Sprijinirea accesului la protecţia socială pentru toate persoanele care lucrează la angajator și cele care desfășoară activităţi independente

Comisia Europeană (CE) a lansat a doua rundă de discuții la nivelul UE cu organizațiile sindicale și patronale, având ca temă sprijinirea accesului la protecția socială pentru toate persoanele care lucrează la angajator și cele care desfășoară activități independente.

  21 noiembrie, 9:16


Prima întâlnire trilaterală Franța-Germania-România la nivelul afacerilor europene

Prima întâlnire trilaterală Franţa-Germania-România la nivelul afacerilor europene

Necesitatea relansării proiectului european și dorința ca România să conlucreze mai strâns cu Germania și Franța pentru a aduce în comun o contribuție de substanță la dezbaterea europeană pe această temă au fost unele dintre subiectele abordate la prima întâlnire trilaterală a miniștrilor pentru afaceri europene din Franța, Germania și România, desfășurată astăzi în marja reuniunilor Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale (art. 50) de la Bruxelles.

  20 noiembrie, 14:04