Sub lupa actualităţii

Formularul 318 se poate transmite, exclusiv online, până la 30 septembrie 2017

Formularul 318 se poate transmite, exclusiv online, până la 30 septembrie 2017

Persoanele impozabile din punct de vedere al taxei pe valoare adăugată, stabilite în România, care au efectuat importuri, respectiv achiziții intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene, în anul 2016, potrivit art. 302 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (...)

  ieri, 16:05


Investiţii de aproape 200 milioane euro din Fondul de coeziune pentru conexiuni feroviare rapide în România

Investiţii de aproape 200 milioane euro din Fondul de coeziune pentru conexiuni feroviare rapide în România

198,2 milioane euro din Fondul de coeziune vor fi investite în renovarea liniei de cale ferată dintre localitățile Coșlariu și Simeria, în zona centrală a țării, informează un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

  ieri, 14:00


Costul mediu lunar al forţei de muncă – 3.493 lei/salariat, în anul 2016

Costul mediu lunar al forţei de muncă – 3.493 lei/salariat, în anul 2016

Câștigul salarial mediu lunar brut pe total economie realizat în anul 2016 (2809 lei) a fost cu 9,9% (+254 lei) mai mare decât cel din anul 2015, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

  ieri, 9:54


Deficitul bugetar în primele opt luni, 0,78% din PIB

Deficitul bugetar în primele opt luni, 0,78% din PIB

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) informează că execuția bugetului general consolidat pe primele opt luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 6,5 miliarde lei, respectiv 0,78% din PIB, față de deficitul de 3,1 miliarde lei, respectiv 0,41% din PIB, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2016.

  ieri, 9:43


FPTR: Tarifele de cazare pe litoral pentru anul viitor ar putea creşte cu maximum 5%

FPTR: Tarifele de cazare pe litoral pentru anul viitor ar putea crește cu maximum 5%

Prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, susține că anul viitor tarifele de cazare pe litoral ar putea crește cu cel mult 5% în vârf de sezon, în timp ce prețurile pentru capetele de sezon ar putea rămâne nemodificate.

  ieri, 9:30


BNR: Depozitele populaţiei şi ale firmelor au crescut în august cu 1,6%

BNR: Depozitele populaţiei și ale firmelor au crescut în august cu 1,6%

Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali au crescut în luna august 2017 cu 1,6% față de luna anterioară, până la nivelul de 284,962 miliarde lei, potrivit datelor publicate astăzi de Banca Națională a României (BNR). Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au scăzut cu 0,2%, până la 107,535 miliarde lei.

  25 septembrie, 14:56


Susţinerea antreprenoriatului şi a competitivităţii IMM-urilor – propunerea CNIPMMR pentru priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE

Susţinerea antreprenoriatului și a competitivităţii IMM-urilor – propunerea CNIPMMR pentru priorităţile președinţiei române a Consiliului UE

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) propune ca, în cadrul viitoarelor priorități ale președinției României la Consiliul UE (care se va exercita în primul semestru al anului 2019), să fie inclusă susținerea antreprenoriatului și a competitivității IMM-urilor.

  25 septembrie, 14:49


Ministrul Energiei: Programul de iarnă va fi aprobat în această lună

Ministrul Energiei: Programul de iarnă va fi aprobat în această lună

Ministrul Egergiei, Toma Petcu, a declarat că, pentru prima dată în ultimii ani, programul de iarnă în domeniul energetic va fi aprobat de Guvern în luna septembrie. La elaborarea acestuia s-au luat în calcul cele mai pesimiste prognoze, „tomai pentru a ne asigura că nu vom fi luați prin surprindere”.

  25 septembrie, 10:00


Ministrul Agriculturii: Din 15 octombrie începe plata subvenţiilor pentru fermieri

Ministrul Agriculturii: Din 15 octombrie începe plata subvenţiilor pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că, începând cu 15 octombrie, se va începe plata subvențiilor pentru fermieri, lansând, totodată, un apel către reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să-i sprijine pe agricultori pentru ca aceștia să nu facă multe drumuri pentru încasarea banilor.

  25 septembrie, 9:42


Trafic întrerupt temporar, pe podul Calafat-Vidin

Trafic întrerupt temporar, pe podul Calafat-Vidin

Circulația pe podul Calafat – Vidin va fi întreruptă pentru lucrări de întreținere și reparație luni, 25 septembrie, între orele 13:00 – 15:00  și  joi, 28 septembrie, între orele 13:00 – 15:00, potrivit Societății comune româno-bulgare Danube Bridge Vidin Calafat ad Bulgaria, care se ocupă de administrarea podului.

  25 septembrie, 9:25


129 milioane euro pentru facilitarea accesului la apă potabilă în România

129 milioane euro pentru facilitarea accesului la apă potabilă în România

129 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în șase proiecte menite a asigura facilitarea accesului la apă potabilă în România, informează Reprezentanța Comisiei Europene în România. „Cele șase proiecte reprezintă exemple concrete ale solidarității europene.”

  25 septembrie, 9:15


MFP lansează un instrument de datorie publică – alternativă de economisire pentru populație

MFP lansează un instrument de datorie publică – alternativă de economisire pentru populaţie

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat lansarea unui program care va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate să achiziționeze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fără comisioane și cu o dobândă atractivă.

  22 septembrie, 14:20


MCSI: Un nou proiect pentru Internet de mare viteză în sute de localități defavorizate

MCSI: Un nou proiect pentru Internet de mare viteză în sute de localităţi defavorizate

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a lansat astăzi, în consultare publică, schema de grant pentru finanțarea rețelelor Next Generation Network (NGN). Proiectul își propune acoperirea a peste 180.000 de gospodării din toată țara, aflate în zone care nu au acces la Internet în bandă largă.

  22 septembrie, 11:19


Reuniunea anuală a primarilor capitalelor europene, la Riga

Reuniunea anuală a primarilor capitalelor europene, la Riga

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă la reuniunea anuală a primarilor capitalelor europene, ce are loc în perioada 21-22 septembrie, la Riga (Letonia). Tema principală de discuție este implementarea Agendei urbane a Uniunii Europene.

  22 septembrie, 10:00


ANAF supune dezbaterii publice procedura şi condiţiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA

ANAF supune dezbaterii publice procedura și condiţiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care se vor stabili structura competentă, procedura și condițiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA.

  22 septembrie, 9:35


Ajutoare financiare pentru localitățile afectate de furtuni

Ajutoare financiare pentru localităţile afectate de furtuni

Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern, printr-o hotărâre, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni. Vor fi reparate sau refăcute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, 251 de școli și grădinițe, sedii de poliție, unități de cult.

  22 septembrie, 9:30


Ziua Națională a Contabilului Român

Ziua Naţională a Contabilului Român

CECCAR marchează, în această după-amiază, a XIII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. La București, manifestarea se desfășoară sub egida unei dezbateri intitulate „Profesia contabilă - prezent și viitor”. Cuvântul de deschidere a fost rostit de președintele Filialei București a Corpului, Andrei Aurel.

  21 septembrie, 17:30


A cincea ediţie a evenimentului Invest in Romania

A cincea ediţie a evenimentului Invest in Romania

La Tîrgu Mureș s-a desfășurat astăzi cea de-a cincea ediție din seria evenimentelor Invest in Romania, eveniment dedicat promovării oportunităților pentru investiții, la nivel regional, și stimulării exporturilor românești. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

  21 septembrie, 13:00


Acordul comercial UE-Canada intră astăzi în vigoare

Acordul comercial UE-Canada intră astăzi în vigoare

Astăzi, 21 septembrie 2017, Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA) dintre Uniunea Europeană (UE) și Canada intră în vigoare, cu titlu provizoriu. Acesta le oferă companiilor europene noi oportunități de export către Canada (...)

  21 septembrie, 10:44


ANAF susține programul național de prevenire PROTECTOR

ANAF susţine programul naţional de prevenire PROTECTOR

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că va susține o serie de prezentări cu privire la atribuțiile și procesele interne din domeniul implementării sancțiunilor internaționale, în cadrul conferințelor organizate prin programul național de prevenire PROTECTOR – Afaceri în siguranță.

  21 septembrie, 10:03