Sub lupa actualităţii

BERD împrumută cu 10 milioane euro Garanti Leasing România, pentru finanţarea IMM-urilor

BERD împrumută cu 10 milioane euro Garanti Leasing România, pentru finanțarea IMM-urilor

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat acordarea unui împrumut pentru Garanti Leasing România, în valoare de 10 milioane de euro, în vederea creșterii accesului la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din țară, potrivit unui comunicat.

  14 septembrie 2016


Master Planul General de Transport se află pe circuitul de avizare interministerială

Master Planul General de Transport se află pe circuitul de avizare interministerială

Ministerul Transporturilor a promovat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea documentului strategic Master Planulul General de Transport al României (MPGT). Potrivit reprezentanților instituției, documentul se află în prezent pe circuitul de avizare interministerială și va fi aprobat de Guvern, în cel mai scurt timp.

  14 septembrie 2016


Eurostat: Numărul angajaţilor din UE a crescut cu 0,3% în T2

Eurostat: Numărul angajaților din UE a crescut cu 0,3% în T2

Numărul angajaților a crescut cu 0,3% în Uniunea Europeană (UE28) și cu 0,4% în zona euro (EA19) în trimestrul doi din 2016, comparativ cu precedentele trei luni, potrivit datelor preliminare prezentate astăzi de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

  13 septembrie 2016


BRM şi Keler CCP au încheiat un parteneriat  pentru servicii de compensare financiară şi decontare

BRM și Keler CCP au încheiat un parteneriat  pentru servicii de compensare financiară și decontare

Bursa Română de Mărfuri (BRM) și Keler CCP au semnat astăzi, la București, un acord de parteneriat care va permite BRM să ofere clienților săi, începând din 2017, servicii de compensare financiară și decontare. BRM va deveni astfel unicul actor bursier din România care oferă servicii de compensare (clearing) participanților la tranzacționare, aducând în țară noastră instrumente avansate de management al riscului folosite în mod curent în Europa și Statele Unite.

  13 septembrie 2016


Deficitul de cont curent a scăzut în iulie faţă de iunie la 2,16 miliarde euro

Deficitul de cont curent a scăzut în iulie față de iunie la 2,16 miliarde euro

Contul curent al balanței de plăți a înregistrat, în primele șapte luni ale acestui an, un deficit de 2,157 miliarde de euro, în scădere cu aproape 14% față de cel înregistrat în primul semestru din an, dar de 2,8 ori mai mare decât cel consemnat în aceeași perioadă a anului trecut, respectiv 756 de milioane de euro, reiese din datele publicate astăzi de Banca Națională a României.

  13 septembrie 2016


CNIPMMR a lansat „Programul de Guvernare 2016-2020 al mediului de afaceri”

CNIPMMR a lansat „Programul de Guvernare 2016-2020 al mediului de afaceri”

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat astăzi „Programul de Guvernare 2016-2020 al mediului de afaceri”, fiind pentru prima dată în ultimii 25 de ani când o organizație patronală promovează un astfel de document.

  13 septembrie 2016


Studiu: Numărul contractelor de muncă pe salariul minim a crescut de la 8% în 2011 la 44% în martie 2016

Studiu: Numărul contractelor de muncă pe salariul minim a crescut de la 8% în 2011 la 44% în martie 2016

Numărul contractelor de muncă înregistrate în România la nivelul salariului minim este în creștere, de la 8% în 2011 la 44% în martie 2016, iar cel al contractelor peste salariul mediu este în ușoară scădere, reiese dintr-un studiu despre distribuția contractelor de muncă în funcție de nivelul salarial.

  13 septembrie 2016


România, printre primele state care vor semna Memorandumurile privind Mecanismele financiare SEE și Norvegian

România, printre primele state care vor semna Memorandumurile privind Mecanismele financiare SEE și Norvegian

La sediul Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, a avut loc recent cea de-a doua rundă de negocieri pentru Mecanismele financiare SEE și Norvegiene 2014-2021, care a reunit reprezentanți ai statelor donatoare, ai Oficiului Mecanismului Financiar și ai Ministerului Fondurilor Europene (MFE), printr-o delegație condusă de Cristian Ghinea, ministrul de resort.

  13 septembrie 2016


FIC: România are potenţialul să devină, în 20 de ani, una dintre primele zece economii ale UE

FIC: România are potențialul să devină, în 20 de ani, una dintre primele zece economii ale UE

România poate deveni, în 20 de ani, una dintre primele zece economii ale Uniunii Europene, cu o economie de patru ori mai mare, dacă se concentrează pe câteva priorități, respectiv infrastructură modernă, demografie și capital uman, eficiență publică și privată, și dacă aplică guvernanța necesară implementării unui plan pe termen lung, susțin reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

  12 septembrie 2016


Consumul naţional de energie s-a majorat cu 9,12% în perioada ianuarie-iulie 2016

Consumul național de energie s-a majorat cu 9,12% în perioada ianuarie-iulie 2016

Consumul final de energie electrică al țării a fost de 32,1 TWh, în creștere cu 9,2% în perioada ianuarie – iulie 2016, comparativ cu același interval al anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). Cea mai mare creștere, de 11,8%, a fost înregistrată în sectorul industrial.

  12 septembrie 2016


Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 3,1% în primele şapte luni

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 3,1% în primele șapte luni

Cifra de afaceri în industrie s-a majorat cu 3,1% în primele șapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2015, în termeni nominali, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). Creșterea s-a datorat în mare parte industriei prelucrătoare, unde s-au înregistrat afaceri mai mari cu 4,4%.

  12 septembrie 2016


Numărul mediu de pensionari – 5,26 milioane persoane în T2

Numărul mediu de pensionari – 5,26 milioane persoane în T2

Numărul mediu de pensionari din România a ajuns, în trimestrul II din 2016, la 5,26 milioane, în scădere cu 13.000 de persoane, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), publicate astăzi. Pensia medie lunară s-a situat, în perioada analizată, la 943 de lei, în creștere cu 0,3% comparativ cu primul trimestru al anului în curs.

  12 septembrie 2016


Rata anuală a inflaţiei, minus 0,2% în august

Rata anuală a inflației, minus 0,2% în august

Rata anuală a inflației a fost de minus 0,2% în luna august, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS). „Prețurile de consum, măsurate prin indicele prețurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,2% în luna august 2016 comparativ cu luna august 2015.

  12 septembrie 2016


Anca Dragu: „Predictibilitatea fiscală este esențială în stimularea investițiilor”

Anca Dragu: „Predictibilitatea fiscală este esențială în stimularea investițiilor”

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au discutat la Bratislava, în cadrul Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), despre instrumente suplimentare pentru a reduce incertitudinea fiscală astfel încât investițiile interne și cele străine directe să nu fie afectate.

  12 septembrie 2016


Proiectul Ordonanței privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă poate fi consultat pe site-ul MFP

Proiectul Ordonanței privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă poate fi consultat pe site-ul MFP

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) informează, într-un comunicat, că proiectul Ordonanței privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă poate fi consultat pe site-ul instituției. „Proiectul aflat acum în dezbatere publică prevede o serie de măsuri care permit o mai mare transparență și flexibilitate pentru șoferi în încheierea unei polițe obligatorii, o mai bună monitorizare a pieței, precum și posibilitatea unei compensări directe în cazul accidentelor care se produc pe teritoriul României”.

  12 septembrie 2016


Jean-Claude Juncker vrea o nouă propunere pentru eliminarea tarifelor de roaming

Jean-Claude Juncker vrea o nouă propunere pentru eliminarea tarifelor de roaming

Comisia Europeană (CE) a retras o propunere controversată privind eliminarea tarifelor de roaming pentru o perioadă de maximum 90 de zile, la cererea președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a cerut elaborarea unei noi propuneri, informează AFP.

  9 septembrie 2016


Patru noi posturi de control al documentelor la Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Patru noi posturi de control al documentelor la Aeroportul Internațional Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a deschis încă patru posturi de control al documentelor pe fluxul de plecări, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, pentru fluidizarea controlului pasagerilor, se arată într-un comunicat companiei.

  9 septembrie 2016


Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 29,7% în primele şapte luni

Deficitul balanței comerciale a crescut cu 29,7% în primele șapte luni

Deficitul balanței comerciale a crescut cu 29,7% în primele șapte luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015, la peste 5,11 miliarde euro, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS). În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2016, exporturile FOB au însumat peste 32,995 miliarde euro, iar importurile CIF peste 38,107 miliarde euro.

  9 septembrie 2016


BCE şi-a redus estimările privind inflaţia şi creşterea economică în zona euro, în 2017

BCE și-a redus estimările privind inflația și creșterea economică în zona euro, în 2017

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a redus ușor estimările privind creșterea economică și inflația înregistrată de zona euro în 2017, dar a îmbunătățit prognozele privind creșterea economică înregistrată în acest an, a declarat președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

  9 septembrie 2016


Răzvan Nicolescu (Deloitte): Strategia energetică ar trebui să cuprindă maximum două investiţii mari, dar care să fie realizate

Răzvan Nicolescu (Deloitte): Strategia energetică ar trebui să cuprindă maximum două investiții mari, dar care să fie realizate

Noua strategie energetică a României ar trebui să cuprindă una sau maximum două investiții mari, dar pe care statul să și le asume și să le ducă la capăt, a declarat, astăzi, Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul Deloitte.

  8 septembrie 2016Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.