Sub lupa actualităţii

Eurostat: România, cea mai mare creştere economică din UE în primul trimestru

Eurostat: România, cea mai mare creștere economică din UE în primul trimestru

Cu o creștere a PIB de 4,2% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, România a înregistrat cea mai mare creștere economică în ritm anual din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), conform unei estimări preliminare publicate astăzi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

  13 mai 2016


Târg „cu dichis”, la MȚR

Târg „cu dichis”, la MȚR

Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui în curtea interioară, de vineri până duminică, un nou târg „cu dichis”, unde și-au anunțat prezența gospodari și gospodine din toate zonele țării. Aceștia aduc la târg bucate alese: brânzeturi și cașcavaluri, legume proaspete, siropuri și dulcețuri, plăcinte domnești, cozonaci, torturi, turtă dulce și covrigi, miere și alte ale stupului, plante de leac și săpunuri naturale.

  13 mai 2016


Claudiu Vrînceanu (MECRMA): Lipsa forţei de muncă înalt calificate ameninţă dezvoltarea industriei

Claudiu Vrînceanu (MECRMA): Lipsa forței de muncă înalt calificate amenință dezvoltarea industriei

Lipsa forței de muncă specializate și înalt calificate poate deveni un real pericol în următorii ani pentru economia locală din România, în turism, IT și industria auto, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat pentru turism în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

  13 mai 2016


Vineri, 13 mai, a intrat în vigoare Legea privind darea în plată

Vineri, 13 mai, a intrat în vigoare Legea privind darea în plată

Începând de astăzi, orice persoană fizică, consumator, care are un credit garantat cu ipotecă cu o valoare mai mică de 250.000 echivalent euro la momentul contractării, poate opta să predea casa băncii în schimbul ștergerii creditului rămas de plată, printr-o notificare transmisă instituției de credit în acest sens.

  13 mai 2016


Călătorie printre stele la Astro Fest 2016

Călătorie printre stele la Astro Fest 2016

Discovery Channel România, în parteneriat cu revista Știință&Tehnică, organizează festivalul de explorare spațială și astronomie Astro Fest 2016, eveniment care marchează împlinirea a 35 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu, dar și Ziua Internațională a Astronomiei. Astro Fest se va desfășura în zilele de 14 și 15 mai la București și va avea ca invitați speciali 12 astronauți din 9 țări.

  13 mai 2016


ACEA: Piaţa auto europeană, creştere de 9% în aprilie

ACEA: Piața auto europeană, creștere de 9% în aprilie

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9% în ritm anual în luna aprilie 2016, datorită unor creșteri de două cifre înregistrate pe piețele din Italia și Spania, a anunțat astăzi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

  13 mai 2016


Expoziție de pictură românească, la Lisabona

Expoziție de pictură românească, la Lisabona

Institutul Cultural Român de la Lisabona, în colaborare cu Fundația Bonte și Direcția Generală a Patrimoniului din Portugalia, prezintă, între 12 mai și 30 august 2016, la Palatul Național Ajuda din Lisabona, expoziția Pictură românească modernă (1875-1945).

  12 mai 2016


ANCOM: 4,3 milioane conexiuni la internet de bandă largă la puncte fixe în 2015

ANCOM: 4,3 milioane conexiuni la internet de bandă largă la puncte fixe în 2015

La finalul anului 2015, utilizatorii de internet din România dețineau mai mult cu 300.000 de conexiuni la internet de bandă largă la puncte fixe față de finalul anului 2014, în principal conexiuni care permit viteze superioare de transfer.

  12 mai 2016


ANRE solicită Guvernului liberalizarea totală, de la 1 iulie, a pieţei gazelor pentru populaţie

ANRE solicită Guvernului liberalizarea totală, de la 1 iulie, a pieței gazelor pentru populație

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a solicitat Ministerului Energiei abrogarea de la 1 iulie a Hotărârii de Guvern prin care a fost instituit calendarul de liberalizare a pieței gazelor naturale pentru populație, a declarat, astăzi, Niculae Havrileț, președintele ANRE, în cadrul unui eveniment de profil.

  12 mai 2016


MECRMA va lansa un proiect de educaţie antreprenorială pentru studenţi

MECRMA va lansa un proiect de educație antreprenorială pentru studenți

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) va lansa, săptămâna viitoare, un proiect de educație antreprenorială pentru studenți, în colaborare cu universitățile din marile orașe, în care profesori din zona antreprenorială, consultanți sau din zona finanțării cu fonduri europene vor preda lecții despre realizarea unui plan de afaceri, a anunțat astăzi Claudiu Vrânceanu, secretar de stat în acest minister.

  12 mai 2016


Zilele Porţilor Deschise Bergerat Monnoyeur

Zilele Porților Deschise Bergerat Monnoyeur

Astăzi și mâine, Bergerat Monnoyeur România, reprezentant exclusiv al producătorului american Caterpillar în țara noastră, organizează, la Mogoșoaia, evenimentul Zilele Porților Deschise 2016. Conceput sub sloganul „Împreună construim viitorul – soluții noi, inteligente!”, evenimentul reunește peste 200 de parteneri din toată țara și integrează sesiuni de networking, prezentări de produse și tehnologii și discuții în jurul programelor cu subvenții europene.

  12 mai 2016


Premiera filmului Bacalaureat, simultan la București și la Cannes

Premiera filmului Bacalaureat, simultan la București și la Cannes

Bacalaureat, cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, va avea premiera românească simultan cu cea de la Festivalul de Film de la Cannes, care se desfășoară zilele acestea. Premiera va fi deschisă publicului și va avea loc la Sala Palatului din București în 19 mai, de la ora 19.00.

  12 mai 2016


Henri Coandă, locul 4 în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian

Henri Coandă, locul 4 în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian

Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a fost clasat de către Airports Council International - Europe pe locul al patrulea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2016, respectiv la categoria aeroporturilor cu 5 - 10 milioane de pasageri pe an.

  12 mai 2016


ASF: Activele totale ale sectorului financiar au scăzut anul trecut la 70,8% din PIB

ASF: Activele totale ale sectorului financiar au scăzut anul trecut la 70,8% din PIB

Activele totale ale sectorului financiar, ca pondere în PIB, s-au diminuat cu 1,68 puncte procentuale, la 70,77%, anul trecut, potrivit datelor prezentate astăzi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Astfel, activele sectorului bancar reprezentau 58,52% din PIB, în 2015, în scădere cu 2,21 puncte procentuale, față de nivelul de anul anterior.

  12 mai 2016


A treia ediție a competiției EY Entrepreneur Of the Year Romania

A treia ediție a competiției EY Entrepreneur Of the Year Romania

EY Romania a lansat astăzi cea de a treia ediție a competiției EY Entrepreneur Of the Year Romania, care își propune să pună în valoare poveștile de succes ale antreprenorilor români și să recunoască realizările lor remarcabile în business.

  12 mai 2016


INS: Rata anuală a inflației, minus 3,3% în aprilie

INS: Rata anuală a inflației, minus 3,3% în aprilie

Inflația anuală s-a menținut în teritoriu negativ în aprilie, la minus 3,3%, în coborâre de la minus 3% în martie, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS). "Prețurile de consum, măsurate prin indicele prețurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 3,3% în luna aprilie 2016 comparativ cu luna aprilie 2015.

  12 mai 2016


Formularul D200, mai ușor accesibil contribuabililor

Formularul D200, mai ușor accesibil contribuabililor

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a făcut încă un pas în sprijinul contribuabililor și a lansat, pe pagina sa de Facebook, un ghid explicativ pentru formularul D200. Acesta trebuie completat de persoanele fizice care realizează venituri din România.

  11 mai 2016


BERD: România şi Muntenegru vor înregistra, în 2016, cele mai mari creşteri din Europa de Sud-Est

BERD: România și Muntenegru vor înregistra, în 2016, cele mai mari creșteri din Europa de Sud-Est

România și Muntenegru vor înregistra, în 2016, o creștere de 4% fiecare, cel mai ridicat nivel din Europa de Sud-Est, se arată într-un raport publicat astăzi cu prilejul Adunării Generale anuale a Acționarilor BERD.

  11 mai 2016


PwC: Investiţiile directe totale în sectorul energiei regenerabile din România, 7 miliarde euro

PwC: Investițiile directe totale în sectorul energiei regenerabile din România, 7 miliarde euro

Valoarea investițiilor directe totale în sectorul energiei regenerabile din România este estimată la șapte miliarde de euro, cele mai multe dintre acestea fiind realizate în echipamente importate, relevă rezultatele studiului întocmit de PricewaterhouseCoopers, intitulat Impactul schemelor de sprijin a energiei regenerabile în România și lecțiile învățate din țările UE”, prezentat astăzi, într-o conferință de presă, de Asociația Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC).

  11 mai 2016


România participă la Salonul Internațional de Carte de la Torino

România participă la Salonul Internațional de Carte de la Torino

România va participa la a XXIX-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino, informează un comunicat de presă emis de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. Pentru al optulea an consecutiv, România va fi prezentă cu un stand organizat de Institutul Cultural Român.

  11 mai 2016Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.