MyWIZ, secretul contabililor de succes

24,3% dintre turiștii cazați în structurile de profil din România în primul semestru au fost străini

Telex » Știri 3 august 2016  

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primul semestru din 2016 au depăşit 4,493 milioane, în creştere cu 11,6% faţă de cele din intervalul similar din 2015, au relevat datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilot români au reprezentat, în S1 2016, 75,7%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 24,3%, ponderi similare cu cele din S1 2015. Cea mai mare pondere a sosirilor turiştilor străini au deţinut-o cei din Europa (74,9% din total turişti străini), iar dintre aceştia 84,8% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în S1 2016, au însumat 9,422 milioane, în creştere cu 8,8% faţă de cele din perioada similară din 2015. Durata medie a şederii în primul semestru al anului în curs a fost de 2,1 zile la turiştii români şi 1,9 zile la cei străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în S1 2016 a fost de 25,1% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,4% faţă de S1 2015. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în S1 2016 s-au înregistrat la hoteluri (32%), vile turistice şi hosteluri (câte17,2%), pensiuni turistice (16,7%) şi căsuţe turistice (15,4%).

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania (119.700), Italia (108.800), Israel (100.400), Franţa (67.000), Regatul Unit (66.000).

(Sursa: Agerpres)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.