A fost aprobată Strategia pentru dezvoltarea turismului 2024-2035
Telex » Știri 26 septembrie, 10:00
Executivul a adoptat, prin HG, Strategia Națională a României pentru dezvoltarea turismului 2024-2035, document strategic care – potrivit unui comunicat al Guvernului – „include soluții pentru transformarea României în destinație turistică bine cunoscută, de înaltă calitate, pe parcursul întregului an, axată pe unicitatea patrimoniului său cultural și natural și oferind servicii de calibru internațional”.
Strategia Națională pentru Dezvoltarea Turismului din România 2025-2035 definește direcțiile prioritare pentru transformarea acestui sector într-un motor de creștere economică. „Documentul programatic are, astfel, două obiective principale. Primul se referă la crearea de locuri de muncă în comunitățile locale, inclusiv pentru grupurile vulnerabile. În completare, cel de-al doilea vizează creșterea ponderii turismului în economie, fiind necesară îmbunătățirea accesibilității zonelor turistice, dar și modernizarea infrastructurii”, se menționează în comunicat.
Cele mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică arată că, în primele șapte luni ale acestui an, numărul total de turiști care au ales să își petreacă concediile în România a fost de 7,666 milioane, în creștere cu aproximativ 3,77% față de aceeași perioadă a anului trecut. În topul locurilor vizitate, conform sosirilor, se află Municipiul București, urmat de județele Constanța, Brașov, Cluj și Prahova.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc