A fost deschis accesul rutier și pietonal pe noul pod peste râul Dâmbovița
Telex » Știri 12 septembrie, 15:35
Primăria Sectorului 3 a deschis astăzi, 12 septembrie, accesul rutier și pietonal pe noul pod peste râul Dâmbovița, construit în dreptul străzii Lunca Priporului. „Proiectul, realizat de la zero de Primăria Sectorului 3, în doar 3 luni, a presupus construirea unui pod cu o lățime totală de 34,45 m, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11,30 m, un trotuar tehnic de 80 cm pe sensul dinspre str. Lunca Priporului și o lungime de 42 de metri. Pe post de parapet direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere de beton prefabricat. Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers“, se menționează într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3.
Noul pod va fluidiza traficul în sensul că va facilita accesul dinspre și înspre Sectorul 3, oferind ca alternativă de circulație Splaiul Unirii. Alături de podul recent construit în zona străzii Nicolae Teclu, podul de la Lunca Priporului face legătura între zona sudică a Sectorului 3 și localitățile limitrofe și contribuie la scăderea nivelului de poluare.
„Avem nevoie de alternative de trafic. Această construcție va diminua traficul de pe străzile de legătură cu Splaiul Unirii. Orice mașină în plus pe acest pod este o mașină în minus de pe bulevardul Nicolae Grigorescu, pe care l-am văzut foarte aglomerat“, a afirmat primarul Robert Negoiță, citat în comunicat.
(Sursa foto: www.primarie3.ro)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice