A zecea ediție a „Zilelor Europene ale Dezvoltării”
Telex » Știri 15 iunie 2016
Astăzi şi mâine se desfăşoară, la Bruxelles, Zilele Europene ale Dezvoltării, eveniment al cărui obiectivul este de a genera noi idei, de a propune acțiuni concrete și de a modela viitorul, împreună cu lideri mondiali, tineri lideri și sute de vorbitori, organizații ale societății civile și organizații internaționale. Un număr record de peste 6000 de profesioniști din domeniul dezvoltării din aproape 150 de țări participă, în acest an, la ceea ce a devenit principalul forum european în domeniul dezvoltării și al cooperării mondiale.
Ediția din 2016 – a zecea – a evenimentului numit adesea un „Davos al dezvoltării” are loc într-un moment crucial pentru viitorul dezvoltării internaționale, la scurt timp după adoptarea, în septembrie 2015, a „Agendei pentru dezvoltare durabilă”, care constituie un cadru universal pentru eradicarea sărăciei și realizarea unei dezvoltări durabile până în 2030.
Zilele Europene ale Dezvoltării se vor axa pe îndeplinirea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, bazându-se pe cele 5 „P”-uri esențiale în acest sens: Parteneriat, Pace, Prosperitate, Planetă și Persoane. Anul acesta va fi promovat tineretul, ca forță motrice a eforturilor de dezvoltare la nivel mondial. De asemenea, se va sublinia importanța atragerii tinerilor pe calea către sustenabilitate. Invitându-i să participe la dezbaterea privind viitorul cooperării internaționale pentru dezvoltare, Comisia Europeană își propune să implice tinerii între 21 și 26 de ani din întreaga lume în modelarea viitoarelor politici de dezvoltare.
Reamintim că Zilele Europene ale Dezvoltării au devenit cunoscute ca evenimentul emblematic al cooperării internaționale pentru dezvoltare din UE. În ultimii nouă ani, manifestarea a reunit un număr impresionant de 2670 de vorbitori, 100 de lideri mondiali, 514 expozanți și 42.000 de participanți din 154 de țări, precum și 4500 de organizații. (Al.R.)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național