ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu 11,5% în luna mai
Numărul 24, 22-28 iun. 2022 » Roza vânturilor
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în luna mai un avans de 11,5%, iar cota de piață a producătorului de automobile a urcat la 3,5%, de la 2,7% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.
32.938 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în luna mai în Europa, comparativ cu 29.541 în perioada similară din 2021.
Toți marii producători auto s-au confruntat cu scăderi ale vânzărilor în mai. Grupul francez Renault și Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler și Alfa Romeo) au înregistrat scăderi ale vânzărilor de 9,8% și, respectiv, 14,6%, în timp ce grupurile germane Volkswagen și Mercedes-Benz au raportat un declin de 21,5%, și, respectiv, 8,3%. Livrările Ford au scăzut cu 4,8%.
În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 14,1% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 167.286 unități, în creștere față de perioada ianuarie-mai 2021 (146.651 vehicule).
Toți marii producători auto au raportat scăderi ale vânzărilor în primele cinci luni din acest an. Grupul francez Renault și Stellantis au raportat diminuări ale vânzărilor de 9,2% și, respectiv, 22,2%, în timp ce grupurile germane Volkswagen și Mercedes-Benz au înregistrat un declin de 22,6% și, respectiv, 12,9%. Livrările Ford au scăzut cu 14%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice