ANAF a publicat Ghidul de utilizare a aplicației e-Transport
Numărul 31-32, 7-20 aug. 2024 » Direct de la sursă
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat Ghidul de utilizare a aplicației e-Transport, pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, AICI. Pentru a accesa aplicația este necesar ca utilizatorul să parcurgă procesul de înrolare, în urma căruia se va crea un profil de utilizator.
După înrolare, se pot vizualiza detaliile contului creat și există posibilitatea de deconectare în ecranul de Profil Utilizator.
„Pentru a începe un transport, se finalizează procesul de înregistrare sesiune, completând informațiile necesare pentru a începe transportul, simplu și rapid. În timpul unei sesiuni de transport activ, se pot vedea: starea sesiunii cu informațiile care au fost introduse, durata de la pornire, semnalul GPS și cel GSM și starea bateriei. În fiecare minut, locația GPS se trimite automat către ANAF. În cazul în care sunt probleme de semnal, utilizatorul primește notificări regulate. După finalizarea sesiunii de transport, șoferul va reveni la pagina de pornire”, explică reprezentanții ANAF, într-un comunicat.
ANAF reamintește că, până la 31 august 2024, aplicția e-Transport este în perioada de testare, timp în care beneficiarii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancțiuni.
„Aplicația este ușor de utilizat și, bineînțeles, gratuită”, subliniază ANAF.
Sistemul național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport, componentă importantă în digitalizarea ANAF, urmărește creșterea capacității administrative de combatere a fraudei fiscale prin implementarea de soluții digitale inteligente în vederea gestionării uniforme și controlului eficient al transporturilor rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și al transporturilor rutiere internaționale de bunuri.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”
Bookfest 2024, încă un pas al editurilor spre armonizarea ofertei cu cererea