ANAF: Aplicația e-Transport este disponibilă în App Store și Google Play
Numărul 29-30, 24 iul. - 6 aug. 2024 » Direct de la sursă
Aplicația e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri, este operațională și poate fi descărcată din APP Store și Google Play, a anunțat astăzi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). În acest sens, în fiecare punct de trecere a frontierei se transmit materiale în care sunt prezentate obligațiile pe care le au operatorii de transport, precum și informații despre instrumentele puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor și ANAF pentru îndeplinirea acestor obligații.
În acest context, în perioada 15 iulie 2024 – 31 august 2024, aplicația e-Transport este în perioada de testare, timp în care operatorii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancțiuni.
Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizării în Sistemul RO e-Transport sunt cele care au o masă maximă tehnic admisibilă de minimum 2,5 tone, încărcate cu bunuri cu risc fiscal ridicat cu o masă brută totală mai mare de 500 kg sau o valoare totală mai mare de 10.000 de lei, aferente cel puțin unei partide de bunuri care face obiectul transportului.
Obligația declarării în Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat revine următorilor utilizatori:
Obligația declarării în Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul internațional de bunuri revine următorilor utilizatori:
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național