
ANAF: Precizări referitoare la Formularul 207
Telex » Știri
10 februarie 2017
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) face următoarele precizări, în contextul numeroaselor întrebări primite de la contribuabili în ceea ce privește completarea formularului 207 – Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți –, pentru veniturile aferente anului 2016.
Pentru anul 2016, plătitorii de venituri către nerezidenți care au efectuat reținerea la sursă a impozitului potrivit prevederilor Codului Fiscal titlul VI capitolul I – „Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți” au obligația depunerii formularului 207.
- venituri din dividende;
- venituri din dobânzi;
- venituri din redevențe;
- venituri din comisioane;
- venituri din activități sportive și de divertisment;
- venituri reprezentând remunerații primite de persoane juridice străine care acționează în calitate de administrator, fondator sau membru al consiliului de administrație al unei persoane juridice române;
- venituri din servicii prestate de persoane nerezidente;
- venituri obținute de persoane fizice nerezidente din premii acordate la concursuri organizate în România;
- venituri obtinute la jocuri de noroc practicate în România de persoane nerezidente;
- venituri din lichidarea unei persoane juridice române, realizate de persoane nerezidente;
- venituri realizate din transferul masei patrimoniale fiduciare de la fiduciar la beneficiarul nerezident.
- venituri din dobânzi;
- venituri obținute din tranzacțiile cu instrumente financiare derivate utilizate pentru realizarea operațiunilor de administrare a riscurilor asociate obligațiilor de natura datoriei publice guvernamentale, venituri obținute din tranzacționarea titlurilor de stat și a obligațiunilor emise de unitățile administrativ-teritoriale și venituri obținute din tranzacționarea valorilor mobiliare emise de către Banca Națională a României;
- venituri din dividende;
- venituri din premii;
- venituri din redevențe;
- venituri din activități de consultanță;
- venituri realizate ca urmare a participării în alt stat la un joc de noroc, ale cărui fonduri de câștiguri provin și din România.
Nu este necesară înregistrarea fiscală în cazul persoanelor fizice române, care nu mai au domiciliul în România, dar care prezintă un document doveditor al codului numeric personal deținut.
Pentru persoanele nerezidente, care realizează numai venituri supuse regulilor de impunere la sursă, iar impozitul reținut este final, atribuirea codului de identificare fiscală se poate face de organul fiscal, la solicitarea plătitorului de venit.
În ceea ce privește actele necesare obținerii codului de identificare fiscală, ANAF precizează că se poate consulta Circulara privind înregistrarea fiscală a unui nerezident de către un plătitor de venit, care se regăsește la următorul link.
Declarația se completează cu ajutorul programului de asistență care poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
ANAF recomandă ca, la completarea declarației, să se verifice site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în vederea utilizării ultimei versiuni a programului de asistență, disponibilă la adresa de internet.
Termenul limită de depunere a formularului 207 pentru anul 2016 este data de 28 februarie 2017.
Flacăra culturii europene se aprinde la Timişoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naţionale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanţei
Sezonul expoziţional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranţa că, în România prezentă şi viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrităţi care au unit arta cu medicina: Brâncuşi şi Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere