ANSVSA a demarat la nivel național controalele specifice Sărbătorilor Pascale

ANSVSA a demarat la nivel național controalele specifice Sărbătorilor Pascale

Telex » Știri 31 martie 2023  

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat la nivel național controalele tematice specifice Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare. "Controalele urmăresc verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc)", se arată într-un comunicat al ANSVSA citat de Agerpres.

PUBLICITATE

Fiecare DSVSA județeană/a Municipiului București a stabilit un program de lucru pentru perioada 28 martie - 15 aprilie 2023 (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe), în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale și verificări asupra modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare.

Astfel, în perioada 28 martie - 15 aprilie 2023 este asigurată permanența activității prin programul prelungit la nivelul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene/a Municipiului București și circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO) teritoriale, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

Potrivit sursei citate, aceste informații vor fi postate și pe site-ul fiecărei DSVSA județene.

De asemenea, în toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate, în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar și programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

"Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita în baza tematicilor de control comune și ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente județene sau locale (Primării, Consilii Județene, IPJ, Instituții ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc.), în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control, în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități", se arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, inspectorii DSVSA, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratelor de Poliție județene și, respectiv, ai Municipiului București, vor efectua controale în trafic asupra transporturilor de animale.

Funcționarea locurilor de sacrificare a mieilor amenajate temporar este permisă numai în perioada 28 martie - 8 aprilie (premergătoare Paștelui Catolic), respectiv, în perioada 3-15 aprilie (premergătoare Paștelui Ortodox), între orele 7:00 - 17:00.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.