ANSVSA consultă industria, dar și populația pe tema siguranței alimentelor

Telex » Știri 6 martie 2017  

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat online un sondaj de opinie pe tema siguranţei alimentelor, informaţiile urmând să fie folosite într-un studiu iniţiat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), la care participă autorităţi din state precum Germania, Franţa, Grecia, Marea Britanie. Sondajul are loc în contextul scandalulului produselor alimentare de proastă calitate destinate statelor membre UE mai sărace. Prima etapă a studiului este reprezentată de un sondaj de opinie privind „modul în care se comunică informaţiile referitoare la siguranţa alimentelor, în contextul incertitudinii ştiinţifice”. Chestionarul poate fi completat online, pe site-ul ANSVSA, până la 12 martie, iar la acesta pot participa factori din industria alimentară, ONG-uri, factori de decizie, dar şi publicul larg. „Scopul acestui studiu este acela de a identifica cele mai bune modalităţi de comunicare a informaţiilor referitoare la siguranţa alimentelor, într-un limbaj accesibil”, precizează ANSVSA.

Scandalul produselor alimentare de proastă calitate a luat amploare în câteva state din estul Uniunii Europene. Asociaţiile de protecţie a consumatorilor şi guvernele s-au plâns că unii producători de alimente folosesc ingrediente mai ieftine în produsele destinate Europei Centrale şi de Est decât cele incluse în produsele sub aceleaşi branduri comercializate în Germania şi Austria. Această practică este permisă în prezent, UE cerând doar ca ambalajele să includă clar lista de ingrediente.

(Sursa: News.ro)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.