Apetitul pentru carnea de pui va susţine relansarea producţiei mondiale de carne în următorul deceniu

Apetitul pentru carnea de pui va susține relansarea producției mondiale de carne în următorul deceniu

Telex » Știri 20 iulie, 9:42  

Pesta porcină africană și pandemia de coronavirus lovesc producția de carne pentru moment, însă nu vor putea opri expansiunea industriei în următorul deceniu, grație în mare parte apetitului lumii pentru carnea de pui, informează Bloomberg, citată de Agerpres. Producția mondială de carne va crește cu 12% până în 2029, iar carnea de pasăre va fi responsabilă pentru jumătate din această creștere, pe măsură ce țări precum Brazilia și China vor majora producția, se arată într-un raport elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Cele două organizații au anunțat că producția mondială de carne își va reveni treptat până în 2025, după ce a atins un punct minim în acest an din cauza pestei porcine africane și a impactului potențial al pandemiei de coronavirus.

Însă, creșterea producției de carne este o veste proastă pentru mediul înconjurător. Emisiile de carbon de pe urma agriculturii ar urma să crească cu 6% în următorul deceniu iar șeptelul va fi responsabil pentru cea mai mare parte din amprenta poluantă a sectorului agricol, susține raportul OECD și FAO. Chiar dacă îngrijorările legate de mediu și sănătate vor determina mai mulți consumatori din țările bogate să treacă la o dietă bazată pe plante, oamenii din piețele emergente continuă să adauge mai multă carne și produse lactate la dieta lor.

Țările cu venituri medii și reduse nu vor trece în masă la o dietă pe bază de plante în următorul deceniu, susține Holger Matthey, economist la FAO. „Acest lucru ne arată că trebuie să facem mai multe în termeni de sustenabilitate, promovare și altele”, a explicat Matthey.

Carnea de pui este prima alegere pentru consumatorii din țările în curs de dezvoltare grație prețurilor reduse, subliniază raportul OECD-FAO. Însă chiar dacă consumul global de carne va crește, va crește într-un ritm mult mai lent decât în trecut.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.