Arabia Saudită modifică legislația pentru atragerea investitorilor străini
Numărul 33-34, 21 aug. - 3 sep. 2024 » Lumea în care trăim
Arabia Saudită a anunțat zilele trecute noi reglementări de afaceri menite să sporească transparența și să atenueze procesul de investire în regat, în încercarea de a atrage mai mult capital străin pentru a sprijini diversificarea economiei, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Actualizarea legii investițiilor îmbunătățește drepturile investitorilor garantând statul de drept, tratamentul egal și libertatea transferării fondurilor fără întârziere, a informat Ministerul Investițiilor din această țară.
Licențele investitorilor străini vor fi eliminate și vor fi înlocuite cu un proces de înregistrare "simplificat", în timp ce vor fi deschise centre dedicate de servicii pentru a accelera procesul de investire în regat. Reformele vor intra în vigoare la începutul anului viitor.
"Legislația reafirmă angajamentul Arabiei Saudite de a crea un mediu prietenos și sigur pentru investitori, a afirmat ministrul Investițiilor, Khalid Al-Falih.
În ultimii ani Arabia Saudită a luat măsuri pentru a atrage investitorii străini, inclusiv prin emiterea de vize speciale pentru investitori și crearea de zone economice speciale cu cote reduse de impozitare.
Obiectivul este de a aduce investiții străine directe (FDI) de peste 100 miliarde de dolari pe an, până în 2030, ca parte a eforturilor de a dezvolta noi industrii care vor crea locuri de muncă și vor genera noi surse de venit, dincolo de industria petrolieră.
Anul trecut, investițiile străine directe au depășit 19 miliarde de dolari, peste media anuală de 17 miliarde de dolari din perioada 2017-2022, dar sub ținta prevăzută pentru 2023, de 22 miliarde de dolari. În primul trimestru din 2024 FDI au ajuns la 4,5 miliarde de dolari și pe ansamblul acestui an ar urma să ajungă la 29 miliarde de dolari.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara