Asociația Aeroporturilor din România: Cu 5% mai mulți pasageri în primul semestru din 2024, comparativ cu 2023
Telex » Știri 21 august, 9:51
Numărul pasagerilor înregistrați pe aeroporturile din România, în primul semestru al anului în curs, a crescut cu 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar 7% din totalul acestora au călătorit pe rute interne, a declarat, în stațiunea Venus, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, citat de Agerpres. Față de primele șase luni din 2019, în aceeași perioadă a anului 2024 numărul pasagerilor înregistrați pe aeroporturile românești a crescut cu 10,5%.
"Numărul pasagerilor înregistrați pe aeroporturile din România în primul semestru al acestui an este cu 10,5% mai mare decât cifra înregistrată în aceeași perioadă a anului 2019 și cu aproape 5% mai mare decât totalul înregistrat în primul semestru al anului trecut. Din cei 11.857.773 de pasageri care au tranzitat aeroporturile românești în primele 6 luni ale anului 2024, 7% au călătorit pe rute interne. În prima jumătate a anului 2024 au fost înregistrate 112.916 mișcări aeronave (aterizări și decolări) și au fost transportate 27.292 tone de marfă", a spus directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, președinte al AAR, David Ciceo, citat într-un comunicat de presă.
Referitor la numărul zborurilor interne în România, președintele Asociației Patronatelor RESTO Constanța și secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, Corina Martin, a afirmat că numărul acestora a scăzut comparativ cu anul 2019.
"Din păcate, numărul zborurilor interne se situează în România sub nivelul anului 2019, în continuare, ceea ce nu ajută dezvoltarea circulației aeriene între destinațiile românești și nu susține deloc creșterea sosirilor de turiști străini. România are încă mult de recuperat în privința atragerii de turiști străini, obiectiv care presupune însă alocarea de bugete consistente de promovare și comunicare către piețele importante de turiști, din care ne putem atrage viitorii oaspeți", a afirmat Martin.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale