
Banca Mondială: Redresarea economiei globale ar putea dura cinci ani
Numărul 37-38, 22 sept.-5 oct. 2020 » Lumea în care trăim
Redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de COVID-19 ar putea dura cinci ani, a avertizat Carmen Reinhart, economistul-șef al Băncii Mondiale (BM), transmite Reuters, preluată de Agerpres. „Va exista probabil o redresare rapidă după ridicarea tuturor restricțiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani”, a afirmat oficialul într-o intervenție video la o conferință desfășurată la Madrid.
Recesiunea provocată de pandemie va dura mai mult în unele țări decât în altele, iar inegalitățile vor fi exacerbate deoarece cei mai săraci vor fi mai loviți de criză în țările bogate, iar cele mai sărace state vor fi mai afectate decât țările mai bogate, a explicat Reinhart.
Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ratele sărăciei pe plan global vor crește în urma crizei, a avertizat economistul-șef al Băncii Mondiale.
În 2015, anul din care datează cele mai recente date ale Băncii Mondiale, aproximativ 734 de milioane de persoane din întreaga lume trăiau în sărăcie extremă, adică aproximativ 10% din populația mondială. Însă numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puțin de 1,9 dolari pe zi, a continuat să crească de la debutul pandemiei. Această deteriorare este un efect al unei combinații între locurile de muncă distruse de pandemie și dificultățile de aprovizionare, care complică accesul la hrană.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Bookfest 2023, un autentic festival al cărții de calitate
La Festivalul Filmului European, calitatea artistică pe „prim-plan”
Noaptea Muzeelor, un festival național al artei și culturii
Viitorul începe azi: performanțe internaționale ale tinerilor
Capodopere ale artei universale, de la Brukenthal la Art Safari și retur
În Săptămâna Mare, Corul Madrigal a susținut… Mari Concerte
Susținerea financiară a proiectelor culturale, în consonanță cu cererea publicului
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică