CE a aprobat o schemă românească de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus
Numărul 47, 15-21 dec. 2021 » Fonduri europene
Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă românească de ajutor de stat în valoare de 10,3 milioane euro (51,5 milioane lei) pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 și decembrie 2021.
„Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidități ale beneficiarilor și să îi ajute să își continue activitățile în timpul pandemiei și după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 2,3 milioane euro per beneficiar; și (ii) se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național