CECCAR a lărgit parteneriatul cu ACCA
Numărul 31, 1-7 noiembrie 2016 » Agenda CECCAR
Parteneriatul dintre Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a fost lărgit săptămâna trecută, prin semnarea a încă un acord de cooperare între cele două instituții cu ocazia conferinței organizate de ACCA, cu tema Viitorul profesiei contabile și de audit. Evenimentul a avut loc la București și a marcat împlinirea a zece ani de la deschiderea biroului local din România al Asociației.
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, partener al ACCA, a fost reprezentat la cel mai înalt nivel la evenimentul desfășurat la Hotel Intercontinental, de președintele prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova care a semnat, împreună cu directorul executiv dezvoltare al ACCA, Stephen Heathcote, documentul amintit.
Din 2003 CECCAR colaborează cu ACCA, în baza unui acord de cooperare în domeniul recunoaşterii calificării profesionale, şi din 2009, în baza unui acord în domeniul recunoaşterii pregătirii profesionale continue, aplicabil membrilor comuni ai celor două organisme profesionale. Prin documentul semnat, ACCA sprijină un număr limitat de stagiari şi membri CECCAR, prin acordarea unor condiţii financiare excepţionale la înregistrarea pentru calificarea ACCA. Potrivit acordului, valabil până la 31 martie 2017, „stagiarii și membrii înscriși în programele CECCAR, care sunt eligibile pentru a fi acreditate de către ACCA, se vor putea înregistra la ACCA înainte de finalizarea studiilor și beneficia de condițiile speciale ale acestui acord doar dacă echivalările lor ACCA sunt obținute datorită statutului lor de stagiari sau membri CECCAR”. Evenimentul a reunit peste 200 de participanți, un segment semnificativ fiind reprezentat de profesioniști contabili membri ai CECCAR.
Președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, a subliniat în alocuțiunea sa importanța documentului semnat și a abordat aspecte esențiale ale temei supuse atenției participanților, reamintind că profesioniștii contabili trebuie să conștientizeze importanța pe care o reprezintă pentru mediul de afaceri din România. „Am discutat cu președintele ACCA despre necesitatea unei acreditări a programelor noastre de stagiu, în baza colaborării dintre cele două organisme. Este foarte important pentru noi să asigurăm un mediu de pregătire viitorilor profesioniști, care să le asigure succesul în piață”, a declarat prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, în cadrul conferinței.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național