CECCAR Dâmbovița: Seminar cu tema Finanțare nerambursabilă prin programul Femeia Antreprenor
Numărul 38, 28 sep. - 4 oct. 2022 » Agenda CECCAR
Filiala Dâmbovița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a organizat vineri, 16 septembrie, seminarul cu tema Finanțare nerambursabilă prin programul Femeia Antreprenor. Întâlnirea profesională a avut loc la sediul filialei și a reunit profesioniști contabili din județ, experți contabili și contabili autorizați, care au analizat, împreună cu președintele Consiliului filialei, Gabriela Anghel, expert contabil, condițiile de accesare a finanțării prin acest program.
Astfel au fost discutate, printre altele, etapele depunerii cererilor de finanțare, documentele necesare, condițiile de eligibilitate pentru firme, atât pentru solicitant, cât și pentru proiect, cheltuielile eligibile, clasele CAEN cu punctaj în obținerea finanțării, criteriile de acordare a punctajului.
Amintim că programul Femeia Antreprenor, al cărui obiectiv îl constituie stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării structurilor economice private înființate și conduse de femei, a fost lansat în luna august 2022. Sesiunea de apeluri pentru înscrierea în acest program rămâne deschisă până la 30 septembrie.
Potrivit ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, programul este multianual și este prevăzut să funcționeze pe o perioadă de 5 ani, până în anul 2027. „Pentru anul 2022, numărul de beneficiari maxim va fi de 1.000 și bugetul de 200.000 lei”, a precizat ministrul.
Profesionistul contabil, consilierul de încredere al antreprenorului. Alege o carieră de succes!
Vrei să fii un consilier de încredere pentru antreprenori? Alege o profesie fit-for-future! Profesia contabilă oferă numeroase posibilități de carieră: de la angajat la antreprenor, rolul profesionistului contabil este definitoriu la nivelul oricărei afaceri. Profesia contabilă asigură șanse egale la o carieră de succes în care doar competențele CONTează.
Proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I , derulat de CECCAR, sprijină dezvoltarea profesională a studenților și facilitează tranziția acestora de la educație la piața muncii. Cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, proiectul le oferă studenților oportunitatea de a descoperi o profesie fit-for-future prin practică. Cu alte cuvinte, learning by doing – aceasta este modalitatea prin care studenți înscriși la studii universitare în științe economice au luat contact cu domeniul financiar-contabil. Aproximativ 300 de studenți au făcut practică în cadrul unor societăți și cabinete autorizate de CECCAR să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil, au învățat ce înseamnă profesia contabilă direct de la profesioniști. Au aflat astfel, direct de la sursă, că profesia contabilă este un domeniu ce oferă oportunități și șanse egale tuturor celor care doresc să își construiască o carieră în domeniul financiar-contabil, indiferent dacă sunt femei sau bărbați.
Statisticile confirmă acest lucru. În cazul firmelor autorizate să desfășoare servicii de expertiză contabilă, aproximativ 85% din totalul administratorilor sunt femei: 10.614 societăți de expertiză contabilă activează la nivelul întregii țări, iar 8.977 dintre acestea au femei în funcția de administrator. La capitolul firme de contabilitate autorizate să desfășoare astfel de servicii, procentul administratorilor femei este de aproape 90%. Și când vine vorba de experți contabili liber-profesioniști predomină doamnele și domnișoarele, în proporție de 51%.
Pentru a deveni expert contabil sau contabil autorizat, adică un profesionist contabil, sunt necesare abilitățile tale, pregătirea ta profesională, pasiunea pentru acest domeniu, dorința de a atinge performanța.
Profesia contabilă îți oferă numeroase posibilități de carieră: de la angajat la antreprenor, rolul profesionistului contabil este definitoriu la nivelul oricărei afaceri. Profesia contabilă asigură șanse egale la o carieră de succes în care doar competențele CONTează.
Respectarea egalității de șanse între femei și bărbați, eliminarea tuturor formelor de discriminare în domeniul muncii și educației, creșterea gradului de conștientizare privind aceste subiecte de interes public sunt parte din strategia de implementare a proiectului.
Detalii despre accesul la profesie sunt disponibile în rubrica dedicată facilitării accesului la profesia contabilă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”
Bookfest 2024, încă un pas al editurilor spre armonizarea ofertei cu cererea