CECCAR Mehedinți: Transformarea teoriei în practică prin workshopul Bugetul – primul pas spre o decizie corectă
Numărul 47, 27 nov. - 3 dec. 2024 » Agenda CECCAR
La 22 noiembrie a.c, CECCAR Filiala Mehedinți a participat la workshopul Bugetul – primul pas spre o decizie corectă, organizat în cadrul proiectului regional Educație economică – De la teorie la practică. Evenimentul, desfășurat la sediul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Centrului Universitar Drobeta Turnu-Severin, a avut ca scop dezvoltarea competențelor economico-financiare și antreprenoriale în rândul elevilor și studenților.
Workshopul a oferit participanților ocazia de a transforma teoria în practică, prin exerciții de identificare a costurilor inițiale ale unei afaceri, analizarea cheltuielilor fixe și variabile, previzionarea veniturilor și elaborarea unui buget de venituri și cheltuieli pe o perioadă de șase luni. Aceste activități au avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților necesare luării unor decizii informate în administrarea afacerilor.
Elevii și studenții au învățat să gestioneze bugete, să analizeze costuri și să ia decizii financiar-contabile, pregătindu-se astfel pentru provocările unei cariere fit for future. Cu această ocazie, a fost marcată și Ziua Națională a Economistului.
În cadrul evenimentului, Emil Costinel Tiucă, președintele Filialei CECCAR Mehedinți, a subliniat importanța educației economice în formarea noii generații de antreprenori și profesioniști contabili.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național