Conferință internațională privind sărăcia energetică, la București, în debutul Președinției române a Consiliului UE
Numărul 32-33, 21 aug. - 3 sept. 2018 » Direct de la sursă
Între 22-24 ianuarie 2019, la debutul Președinției române a Consiliului UE, tinerii cercetători vor putea lua parte, la București, la conferința internațională Sărăcia energetică, energia curată și discrepanțe energetice în Europa, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai (Centrul pentru Studiul Democrației), în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.
„Manifestarea va aborda o gamă largă de teme, de la piețele energiei și abordări inovatoare, la societăți și economii post-comuniste sau excluziunea/incluziunea socială. Programul combină componenta academică cu un eveniment care include dezbateri cu actori politici și cu deplasări în teren care să ofere perspective mai clare asupra dimensiunilor vizibile ale sărăciei energetice în București”, precizează Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat.
La eveniment se pot înscrie tineri cercetători (doctoranzi sau persoane care și-au luat doctoratul în ultimii 8 ani) din arii de studiu diferite (economie, științe politice, sociologie, antropologie, drept, geografie, inginerie, medicină etc.). Pentru participare, cei interesați trebuie să trimită, până la 15 septembrie 2018, un rezumat de maximum 200 de cuvinte, la adresa conference@democracycenter.ro. O selecție va fi făcută până la 30 septembrie, urmând ca participanții la conferință să fie stabiliți până la 15 noiembrie. Organizatorii precizează că vor acoperi cheltuielile de transport și cazare, în baza regulamentelor COST (Cooperare Europeană în Știință si Tehnologie).
Lucrările finale vor fi trimise până la 15 decembrie, urmând ca, înainte de a fi prezentate în conferință, o parte dintre ele să fie incluse într-un număr special dedicat tematicii sărăciei energetice al unei publicații europene de renume.
Orientată spre politici, conferința are ca scop promovarea dialogului între cercetători experimentați sau aflați la început de carieră și părțile interesate relevante, cum ar fi reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile sau mediului privat, pentru a facilita astfel schimbul de idei și reciprocitatea cu piața. Evenimentul se înscrie în inițiativa privind sărăcia energetică la nivel european.
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate