
Cseke Attila: Unicul Complex Olimpic de Natație din România va fi operațional în luna martie
Telex » Știri
15 ianuarie, 15:50
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Natație Otopeni, un proiect de anvergură cofinanțat prin Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului. Beneficiarul investiției este unitatea administrativ-teritorială Otopeni. „Acest complex este o investiție importantă pentru înotul sportiv competițional. Cunosc și etapele prin care a trecut această investiție a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Natație este foarte aproape de inaugurarea oficială”, a spus Cseke Attila.
Potrivit unui comunicat al MDLPA, Complexul Olimpic de Natație, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare; cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament. Obiectivul sportiv va putea găzdui competiții naționale și internaționale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălțime de 6 m.
Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități, motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat și contractul de furnizare a acestora, a mai amintit ministrul de resort. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă. Racordarea la utilități a fost sarcina beneficiarului investiției.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Internațională a Faptelor Bune, prilej de reflecție despre noi înșine
Un regal cultural-artistic pentru noi, toți: Luna Brâncuși
Spectatorii retrăiesc bucuria revenirii (parțiale) a teatrelor la normalitate
Câți suntem, cum suntem, cum trăim? Răspunsurile, în noua ediție a Recensământului populației și locuințelor
Expoziția Scriitorii români în Primul Război Mondial: Când „turnul de fildeș” este înlocuit cu tranșeele
Tradițiile trec cu succes „testele” timpului și spațiului
București, pol european și mondial al securității cibernetice
Farmecul de neegalat al anilor de studenție