Directorul ICI București: Numărul incidentelor de securitate la adresa domeniilor „.ro” este de circa 6.000 pe zi
Numărul 38, 25 sep. - 1 oct. 2024 » Conectarea la era digitală
Aproximativ 6.000 de incidente de securitate se întâmplă în fiecare zi la adresele cu domeniile „.ro”, a anunțat, într-o conferință de specialitate, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), Victor Vevera, citat de Agerpres. „Zona de domenii care s-au creat la început există, funcționează. Eu zic că până acum ne-am făcut bine treaba, nu vreau să fiu modest. În principiu, sunt cam 6.000 de incidente pe zi la adresa domeniilor „.ro”. Acestea pot să fie atacuri, greșeli umane și o mulțime de alte lucruri. Clar urmează și alte dezvoltări, pentru că trebuie să ținem pasul cu ceea ce înseamnă 5G, 6G etc. De asemenea, IoT va fi parte din viața noastră, pornind de la televizoare, mașini de spălat, casele inteligente, mașinile inteligente, dispozitive precum ceasuri etc.”, a afirmat Vevera.
Potrivit șefului ICI-București, digitalizarea reprezintă viitorul, în timp ce „telefonul reprezintă o dovadă de democrație”.
„Până la urmă, fără digitalizare nu se mai poate trăi și asta s-a dovedit deja. Lumea este dependentă de telefoanele mobile, de comunicație, de accesul la internet și nu numai în spațiile să spunem pașnice. Ucraina ne arată că internetul este un aliat care e folosit în ambele sensuri de către cele două părți în conflict. Pe de altă parte, telefonul mobil, conectivitatea este și o dovadă de democrație, implicit a fiecăruia. Mai este și discuția despre Inteligența Artificială. Este un instrument pe care trebuie să învățăm să-l folosim. Zona digitală este într-o totală dezvoltare. Trebuie să ne adaptăm, pentru că tehnologia vine peste noi. Dacă nu ne adaptăm vom rămâne în urmă”, a menționat Vevera.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate