Durata medie de activitate profesională a românilor, 32,8 ani
Numărul 34, 22-28 noiembrie 2016 » Breviar statistic
Durata medie de activitate profesională a românilor a crescut în ultima decadă cu 1,7 ani, se arată într-un comunicat al Eurostat, ei dedicând muncii 32,8 ani din viață. Media europeană a crescut, în același interval de timp, cu 1,9 ani, ajungând la 35,4 ani. La nivel european, Suedia este clasată pe primul loc în termeni de durată, cu 41,2 ani petrecuți de lucrători în câmpul muncii. La polul opus sunt muncitorii italieni, care desfășoară activități profesionale doar 30,7 ani.
Bărbații români au o activitate profesională mai lungă decât femeile (36 de ani față de 29,4), durata acesteia crescând în intervalul considerat cu 2,6 ani pentru bărbați și cu 0,7 ani pentru femei. Creșterea duratei este mai mult decât dublul mediei europene în cazul bărbaților și un sfert din aceasta în cazul femeilor.
„Extremele în ceea ce privește creșterea numărului de ani petrecuți în câmpul muncii sunt Malta (5,1 ani) și Danemarca (0,2 ani). La o medie europeană de 1,2 ani, durata activității profesionale pentru bărbați a crescut cel mai mult în Ungaria (4,2 ani) și a scăzut cel mai mult în Cipru (1,9 ani). În ceea ce privește femeile, creșterea duratei de activitate în câmpul muncii se înscrie între 8,6 ani, în Malta, și 0,4 ani, în Danemarca, la o medie europeană de 2,6 ani”, se precizează într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”
Bookfest 2024, încă un pas al editurilor spre armonizarea ofertei cu cererea