Eurobarometru: Jumătate dintre români consideră că situația economică este mai degrabă bună
Numărul 15, 17-23 apr. 2024 » Roza vânturilor
Jumătate dintre români consideră că situația economică actuală din regiunea lor este mai degrabă bună, în timp ce 13% sunt de părere că este foarte proastă, conform unui Eurobarometru al CE, citat de Agerpres. Potrivit aceleiași surse, 7% dintre români consideră că situația economică este foarte bună, procente peste medie fiind înregistrate în regiunile București-Ilfov (13%), Vest (11%), Nord-Vest (10%) și Centru (9%).
Procentajul cel mai mare al românilor în opinia cărora situația economică este foarte proastă s-a înregistrat în regiunile Nord-Est (20%), Sud-Vest Oltenia (18%) și Sud-Est (15%).
La nivelul UE, 10% dintre cetățeni au răspuns că situația economică în regiunile lor este foarte bună, 55% mai degrabă bună, 25% mai degrabă proastă și 7% foarte proastă.
În ceea ce privește calitatea vieții, 58% dintre români sunt de părere că este mai degrabă bună, 20% mai degrabă proastă, 11% foarte bună și 10% foarte proastă. Calitatea vieții este considerată foarte bună de 16% dintre românii din regiunea Nord-Vest și din regiunea Vest, de 15% din regiunea Centru și de 14% din regiunea Sud-Vest Oltenia. Cei mai mulți români care consideră că este foarte proastă sunt din regiunile Sud - Est și Nord - Est, câte 15%, și Sud-Vest Oltenia- 14%.
Calitatea vieții este considerată foarte bună de 20% dintre cetățenii UE, mai degrabă bună de 62% și mai degrabă proastă de 13%.
Cele mai importante probleme cu care se confruntă regiunea sunt în opinia românilor costul de trai (40%), sănătatea (38%), situația economică și șomajul (30%) și sistemul educațional (24%). La nivelul UE, principalele probleme sunt costul de trai (31% dintre răspunsuri), sănătatea (26%), situația economică și șomajul (26%) și locuințele (20%).
Pentru realizarea anchetei au avut loc 62.091 interviuri la nivelul UE, respectiv 2.455 în România
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate