Europarlamentar: România trebuie să implementeze în 27 de luni noua legislație UE în materie de securitate cibernetică
Telex » Știri 3 octombrie 2016
România trebuie să implementeze, în maximum 27 de luni, începând din august 2016, noul regulament european în materie de securitate cibernetică, adoptat de Parlamentul European (PE), pentru o mai strânsă legătură între Guvern şi mediul privat în combaterea infracţiunilor cibernetice, în contextul în care sute de hackeri au fost agajaţi în ultimii ani de companiile româneşti, a declarat astăzi, pentru News.ro, europarlamentarul Victor Negrescu, în cadrul conferinţei pe tema securităţii cibernetice „The New Global Challenges in Cyber Security”.
Conferinţă este organizată, în perioada 3-4 octombrie, de Guvernul României, cu sprijinul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Asociaţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI).
La nivelul întregii industrii, în UE, au fost create peste un milion de locuri de muncă în industria securităţii cibernetice, însă infracţionalitatea pe internet depăşeşte uneori măsurile de siguranţă luate de guverne şi companii, susţine europarlamentarul. „Nu este suficient să aloci bani pentru resursele umane, trebuie să investeşti în mijloacele tehnice şi să ai şi un cadru legal adecvat. Acum, filosofia este de a urmări cât mai mulţi utilizatori de internet, să aştepţi ca cineva să facă o infracţiune şi apoi să-l urmăreşti”, a menţionat Negrescu. El a subliniat că mulţi membri ai PE consideră că ar fi mai eficient să fie limitat de la început accesul la instrumentele care pot fi folosite în infracţiuni, cum este Dark Internet, o reţea de internet ascunsă utilizatorilor obişnuiţi. „Acum, oricine poate, în câteva minute, să acceseze Dark Internet, unde securitatea datelor este mult mai ridicată decât în internetul standard. Acolo găseşti de la hackeri care discută între ei până la agenţi de securitate aflaţi sub acoperire”, a precizat europarlamentarul.
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice