Expoziția Dumitru Radu: Călătorie în grădina destinului
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) găzduiește, până la 15 iunie 2024, la sediul din Calea Griviței 64-66, expoziția de sculptură și desen, intitulată Călătorie în grădina destinului, a artistului Dumitru Radu.
„Cea mai recentă expoziție semnată de sculptorul originar din Oltenia de nord, care a studiat la Cluj-Napoca iar apoi s-a stabilit definitiv în București, poartă un titlu poate involuntar autobiografic, dar explicit încărcat de poezie și promițător ca mesaj: Călătorie în grădina destinului. O expoziție în care se reunesc lucrări de sculptură și desene de sculptor, într-un dialog fertil, menit să ilumineze, din unghiuri diferite, viziunea artistului și modul în care i se relevă miracolul vieții. Într-o expoziție de sculptură, desenul, alături de structurile tridimensionale, este prezentat fie ca o etapă pregătitoare a formelor ce vor modela spațiul, fie ca lucrare de sine stătătoare, ce probează încă o dată măiestria sculptorului. Dumitru Radu a ales, pentru nota sa personală această a doua formulă, desenele finite reușind să întregească armonios discursul său vizual.
Artistul expune o serie de desene realizate în tehnică mixtă, sinteze ale formelor pe care le regăsim în artefactele sale tridimensionale dar, mai presus decât atât, ele rezumă expresiv acele idei și acele trăiri care stau, uneori, și la baza lucrărilor în bronz”, a declarat Luiza Barcan, curator, citată într-un comunicat al muzeului.
Mai multe detalii pot fi accesate aici.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național