
FAO: Prețurile mondiale la alimente au fost stabile în septembrie
Numărul 38, 8-14 oct. 2019 » Lumea în care trăim
Indicele global al prețurilor produselor alimentare s-a menținut stabil în septembrie, ieftinirea zahărului fiind compensată de scumpirile înregistrate la uleiuri vegetale și carne, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează agenția Reuters, citată de Agerpres. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În septembrie, acest indice a avut o valoare de 169,9 puncte, similar cu cel din august.
Prețul la zahăr a scăzut cu 3,9% comparativ cu august, pe fondul perspectivelor privind majorarea livrărilor în acest sezon. În schimb, prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 1,4% în septembrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, în timp ce prețurile la carne au crescut cu 0,8%.
În paralel, FAO și-a înrăutățit estimările privind producția mondială de cereale în 2019 cu 2,2 milioane tone, până la 2,706 miliarde tone, dar încă în creștere cu 2% față de nivelul din 2018. „Cele mai recente previziuni vin, în principal, în urma reducerii perspectivelor privind producția globală de orez și grâu, care nu compensează estimările privind majorarea producției de porumb”, a subliniat organizația internațională.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
București, pol european și mondial al securității cibernetice
Farmecul de neegalat al anilor de studenție
În urmă cu 110 ani, Henri Coandă a scris istorie: primul zbor al unui avion cu reacție
Adaptarea la vremuri și capacitatea de a birui dificultățile
Târgul de Carte Gaudeamus a rămas vizibil și atractiv
Nimic nu poate înlocui călătoriile, dar soluții parțiale există
Ziua Internațională a Internetului – pledoarie pentru armonizarea „spațiului virtual” cu „spațiul vital”
Crizantema de Aur în vreme de pandemie