FAO: Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor în iulie
Numărul 31-32, 7-20 aug. 2024 » Lumea în care trăim
Indicele global al prețurilor produselor alimentare s-a atenuat ușor în iulie, scăderile consemnate la cereale fiind compensate parțial de creșterile înregistrate la zahăr, uleiuri vegetale și carne, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters, preluată de Agerpres. FAO publică lunar propriul Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.
În iulie, acest indice s-a situat la o medie de 120,8 puncte, în scădere față de 121 puncte în iunie. Inițial, datele pentru iunie indicaseră un nivel de 120,6 puncte.
Valoarea din iulie 2024 este cu 3,1% mai mică față de valoarea din perioada similară a anului trecut și cu 24,7% sub vârful atins în 2022.
În iulie, prețurile la cereale au scăzut cu 3,8% față de iunie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii aproape patru ani, prețurile de export pentru toatele cerealele importante reducându-se pentru a doua lună consecutiv.
Prețurile la grâu au scăzut în urma disponibilității recoltelor de grâu de iarnă din emisfera nordică și a condițiilor favorabile pentru culturile de primăvară din Canada și SUA, a precizat FAO. "De asemenea, prețurile de export pentru porumb au scăzut, pe fondul progreselor înregistrate de culturile din Argentina și Brazilia, comparativ cu anul trecut, în timp ce condițiile din SUA rămân robuste", se arată în raport.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice