Festivalul Internațional de Carte Transilvania, la a IV-a ediție
Numărul 25, 20-26 septembrie 2016 » Roza vânturilor
Între 4 și 9 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca se va desfășura Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT), eveniment aflat la a IV-a ediție. Organizat de Asociația Culturală Eikon Cluj-Napoca și Primăria municipiului, festivalul susține cultura scrisă română și universală prin lansări de carte, recitaluri de poezie și lecturi publice, întâlniri cu scriitori români și străini, dezbateri, conferințe, colocvii și concerte.
Potrivit organizatorilor, festivalul va fi inaugurat de un „marș al lecturii”, programat să înceapă în fața Universității „Babeș-Bolyai” marți, 4 octombrie, de la ora 12.00, la care toți pasionații de lectură pot participa cu condiția de a aduce cu ei o carte. În drum spre Piața Unirii, unde va avea loc deschiderea oficială a FICT, vor fi câteva popasuri de lectură la care participanții sunt invitați să citească fragmente din cartea adusă.
De asemenea, în prima zi a festivalului mai sunt programate vernisajul expoziției Mircia Dumitrescu – Nichita, azi, în spațiul de evenimente special amenajat din Piața Unirii, lansarea volumului La espina en la flor / Muestra de poesía mexicana actual – Spinul din floare / Poeți mexicani contemporani, ediție bilingvă spaniolă/română, și a Antologiei tinerilor poeți maghiari din România, precum și un concert-spectacol dedicat cărții – Didi’s Son, susținut de trupa Dirty Granny Tales.
Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile la transilvaniabook.ro. (O.P.)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice