Filiala CECCAR Bacău: Întâlnire de lucru privind activitatea și strategia filialei
Numărul 32, 8-14 noiembrie 2016 » Agenda CECCAR
La Bacău a avut loc, la 2 noiembrie a.c., o întâlnire de lucru a conducerii filialei cu președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și cu directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre. În sala de curs „Ion Ionescu de la Brad”, care a găzduit întâlnirea, au participat Marcel Bulinschi, președinte, Constantin Păstrăv, director executiv, și alți membri ai filialei.
Au fost abordate subiecte precum necesitatea actualizării paletei de servicii oferite de membrii CECCAR, integrarea profesiei contabile în mediul de afaceri, diminuarea riscurilor profesionale ale membrilor, unele modificări legislative. De asemenea, s-a discutat despre expertiza contabilă judiciară versus expertiza fiscală, prevederile Codului Fiscal și optimizarea fiscală, interesele comune ale profesionistului contabil și calitatea de liant al acestuia în relațiile cu clienții. Iar pentru că una dintre prioritățile CECCAR o constituie revizuirea standardelor profesionale, conducerea centrală a Corpului a făcut referire la necesitatea adaptării normelor la nevoile clientului și, totodată, la cerința simplificării formularisticii cuprinse în dosarele de lucru și în dosarele permanente. Discuțiile s-au axat pe aspecte privind adaptarea pregătirii profesionale continue la era digitală, membrilor fiindu-le recomandat să participe activ la cursurile de pregătire.
Activitatea de monitorizare a serviciilor efectuate de profesioniștii contabili a fost adusă – la rândul ei – în discuție, cu referiri la piața „gri” și la responsabilitatea ce îi revine expertului contabil în vederea asumării situațiilor financiare printr-o procedură de certificare conform standardelor de calitate.
Printre subiectele dezbătute s-au aflat protocoalele încheiate cu unele organisme profesionale – Oficiul Național al Registrului Comerțului, Uniunea Generală a Industriașilor din România, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.
Concluzia discuțiilor a evidențiat direcția bună a activității Filialei CECCAR Bacău, subliniindu-se că la baza rezultatelor stă atitudinea proactivă a membrilor.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național