Finanțările rambursabile contractare de autoritățile locale au fost plafonate la 1,2 miliarde lei anual
Telex » Știri
29 noiembrie 2016
Limita anuală privind finanțările rambursabile (precum împrumuturi de la bănci comerciale sau alte instituții de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar) care pot fi contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentând datorie publică locală, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2016, 2017 și 2018, a stabilit astăzi Guvernul, printr-o Hotărâre. Aceeași limită anuală de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre cei trei ani menționați a fost stabilită pentru tragerile din finanțările rambursabile contractate sau care urmează să fie contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.
„Aceste limite anuale pentru contractarea finanțărilor rambursabile și efectuarea tragerilor din finanțările rambursabile au fost stabilite pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat. Trebuie menționat că aceste plafoane nu cuprind finanțările rambursabile destinate refinanțării datoriei publice locale și nici pe cele alocate proiectelor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv cele cuprinse în Planul Elen de Reconstrucție și Dezvoltare a Balcanilor”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.
Unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot contracta sau garanta finanțări rambursabile interne sau externe, pe termen scurt, mediu și lung, pentru realizarea de investiții publice de interes local, precum și pentru refinanțarea datoriei publice locale (conform Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare). Comisia de autorizare a împrumuturilor locale autorizează finanțările rambursabile care urmează să fie contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, precum și tragerile ce se pot efectua din finanțările rambursabile, cu încadrarea în limitele anuale.
Timişoara, noi descoperiri de „comori” în opera lui Constantin Brâncuşi
Un concurs internaţional la care tehnologia de vârf s-a unit cu arta de calitate
Toamna muzicală, „recoltă” bogată de roade ale talentului şi dăruirii artistice
Icarii contemporani, la un show aviatic de excepţie, BIAS 2023
Pe litoral, nu numai soare şi festivaluri. Sănătatea revine „în forţă”
Ziua Internaţională a Prieteniei, o sărbătoare a tot ceea ce au valoros oamenii
În „lunga vară fierbinte”, recorduri de „temperatură” cultural-artistică
Noaptea Muzeelor la Sate – o premieră europeană în spaţiul mioritic