Florin Barbu: Voi demara un referendum, astfel încât politica agricolă comună să rămână separată de celelalte fonduri europene, din 2027
Telex » Știri 4 noiembrie, 10:00
Ministerul Agriculturii va demara un referendum, astfel încât politica agricolă comună să rămână separată de celelalte fonduri europene, din 2027, pentru a elimina riscul ca banii alocați agriculturii din România să fie mai puțini, după schimbarea mediului politic, a declarat, la Indagra, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, citat de Agerpres. „Nu doresc ca politică agricolă să fie la grămadă cu toate fondurile europene. De aceea, marți sau miercuri vom avea o întâlnire cu formele asociative. Așa cum am anunțat și la COPA-COGECA, voi demara un referendum, astfel încât politica agricolă comună să rămână separată din 2027 de celelalte fonduri europene. (...) Pot veni alte personaje din mediul politic care să nu aloce aceiași bani agriculturii din România. Nu vrem să avem acest risc pentru fermierii români și nu vreau să am acest risc pentru dumneavoastră, ca și instituții publice. Vorbim de APIA și AFIR care au fonduri europene, instituții puternice, unele dintre cele mai puternice din România în accesarea fondurilor europene. Nu voi accepta acest lucru ca Politica Agricolă Comună să fie la grămadă și să nu fie separat”, a subliniat Florin Barbu.
Totodată, ministrul Agriculturii a menționat că fermierii au nevoie de lichiditate în această perioadă pentru că a fost un extrem de greu, un an secetos. El a transmis că a fost demarată plata subvențiilor la APIA și AFIR.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național