
Florin Jianu: Cerem public să ni se comunice cine și cu ce scop a lucrat documentul prezentat ca OUG de modificare a Codului Fiscal
Telex » Știri
7 septembrie 2016
Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, solicită public să se comunice cine și cu ce scop a lucrat documentul prezentat în mass-media ca proiect pentru modificarea Codului Fiscal și, de asemenea, cine suportă consecințele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaților și angajatorilor români. „Documentul dat publicității are 99 de pagini, cuprinde modificări multiple și cu siguranță a fost lucrat în interiorul Ministerului de Finanțe. Cerem public să ni se comunice cine și cu ce scop a lucrat acest document și, de asemenea, cine suportă consecințele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaților și angajatorilor români”, afirmă Florin Jianu într-un comunicat. În context, CNIPMMR își exprimă dezacordul pentru distribuirea în spațiul public de informații neadevărate care afectează mediul de afaceri și care pot crea nesiguranță în privința predictibilității fiscalității din România.
Această poziție vine în urma unor informații apărute în presă, care citează un proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, conform căruia contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. În schimb, angajatorii vor fi scutiți de CAS pentru condiții normale de muncă, precum și de CASS. Președintele CNIPMMR a precizat că, în cadrul „Planului de guvernare al mediului de afaceri 2016-2020”, document care va fi lansat de CNIPMMR la 13 septembrie a.c., se prevede „în mod explicit” aplicarea Codului Fiscal astfel cum acesta este adoptat pentru 4 ani, reducerea TVA de la 20% la 19%, începând cu 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcțiile speciale începând cu 1 ianuarie 2017, menținerea cotei de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor la 1% pentru cele care au minimum 2 salariați, 2% pentru cele care au un salariat și 3% pentru cele fără salariați, menținerea impozitării la 1% din venit pentru firmele nou-înființate cu cel puțin un salariat, constituite pe o durată mai mare de 48 de luni.
(Sursa: Agerpres)
Un veritabil boom al turismului cultural-artistic și sportiv
„Bucharest Opera Festival”, încununarea unui centenar de remarcabile realizări muzicale
Sezonul cultural estival, oferte pentru toate preferințele
BookFest 2022 – 5 zile de călătorie din România până în Țara Soarelui-Răsare
Târgul European al Castelelor, între lupte de cavaleri și spectacole de muzică modernă
Concursul internațional „George Enescu”. Pe podium, înalta ținută artistică și virtuțile talentului
Cu privirea din prezent spre un trecut fondator. O expoziție internațională Leonardo da Vinci, la Bușteni
Un regal artistic sub prestigioasa emblemă a „Cununii Carpaților”