G20 este de acord să coopereze în vederea reformării Organizației Mondiale a Comerțului
Telex » Știri 28 august 2023
G20 a ajuns la un acord privind activitatea de reformare a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), înaintea reuniunii ministeriale a OMC din februarie 2024, a anunțat Guvernul Indiei, transmite Reuters, preluată de Agerpres. În perioada 24-25 august s-a desfășurat în Rajasthan, India, summitul miniștrilor Comerțului din G20 (cele mai importante țări industrializate și emergente, responsabile pentru mai mult de 75% din comerțul mondial). "Oficialii G20 au făcut schimb de opinii în privința reformării OMC iar orice decizie va fi luată în februarie 2024, în timpul celei de-a 13-a conferințe ministeriale a OMC din Abu Dhabi", a declarat ministrul indian al Comerțului și Industriei, Piyush Goyal, la o conferință de presă după întâlnirea miniștrilor Comerțului din G20.
Organismul de apel al OMC, care reglementează disputele comerciale internaționale, este blocat de peste doi ani deoarece nu s-a ajuns la un consens privind numirile unor mediatori.
Reformele propuse includ o bună funcționare a sistemului de soluționare a litigiilor al OMC, accesibil tuturor statelor membre până în 2024, se arată în comunicatul G20.
De asemenea, miniștrii Comerțului din G20 au fost de acord să îmbunătățească funcționarea OMC și să consolideze încrederea în sistemul comercial multilateral.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național