G7 și băncile centrale, dispuse să acționeze în privința epidemiei de coronavirus, inclusiv prin măsuri fiscale
Telex » Știri 4 martie 2020
Ţările din G7, care grupează economiile cele mai dezvoltate, şi băncile lor centrale, au reafirmat angajamentul de a utiliza toate instrumentele adecvate, inclusiv de a adopta măsuri fiscale, pentru a face faţă riscurilor legate de expansiunea la nivel mondial a coronavirusului, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.
Astfel, miniştrii de Finanţe din G7 au dat asigurări, printr-un comunicat comun, publicat de Departamentul pentru Tezaur al SUA, că sunt gata pentru iniţiative, „inclusiv măsuri fiscale, atunci când va fi momentul”, pentru a da un răspuns epidemiei şi a sprijini creşterea economică, pe parcursul acestei faze a bolii. Băncile centrale vor continua să îşi îndeplinească mandatul şi vor sprijini „stabilitatea preţurilor şi creşterea economică, în timp ce menţin capacitatea de recuperare a sistemului financiar”.
Miniştrii de Finanţe din G7 (Germania, Canada, SUA, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi guvernatorii băncilor centrale au avut o reuniune telefonică pentru a analiza impactul coronavirusului asupra economiei globale. Discuţia a fost moderată de Steven Mnuchin, secretarul pentru Tezaur din SUA, şi de Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale (Fed).
De asemenea, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au dat asigurări, la începutul acestei săptămâni, că sunt pregătite să ajute pentru a face faţă „tragediei umane şi provocărilor economice” determinate de coronavirus, cu toate „instrumentele disponibile”.
Ultimele previziuni de creştere ale instituţiei internaţionale, prezentate la finele lunii ianuarie, anticipau o expansiune globală de 3,3% pentru acest an, după 2,9 % în 2019, dar FMI a avertizat deja că probabil vor fi reduse ca urmare a rapidei expansiuni internaţionale a virusului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate