Goldman Sachs crește la 30% probabilitatea unei recesiuni în SUA în 2023
Numărul 24, 22-28 iun. 2022 » Lumea în care trăim
Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume vede o probabilitate de 30% ca economia americană să intre în recesiune în următorul an, față de prognoza anterioară de 15%, pe fondul unei rate-record a inflației și al unui context macroeconomic slab alimentat de invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters, preluată de Mediafax. Cea mai recentă prognoză vine la aproximativ o săptămână după ce Rezerva Federală a SUA a operat cea mai mare majorare a ratei dobânzii din 1994 încoace pentru a stopa o creștere bruscă a inflației și în timp ce alte câteva bănci centrale au luat, de asemenea, măsuri agresive pentru a înăspri politica monetară.
De asemenea, Goldman Sachs și-a redus estimările privind PIB-ul american sub nivelul consensului pentru următorii doi ani, pentru a reflecta efectul de frânare a economiei.
„Fed a anticipat majorările de rate mai agresiv, așteptările privind ratele terminale au crescut, iar condițiile financiare s-au înăsprit și mai mult și implică acum o tragere substanțial mai mare asupra creșterii - ceva mai mult decât credem noi că este necesar”, au declarat economiștii de la Goldman într-o notă.
Goldman Sachs a prognozat o probabilitate de 25% ca Statele Unite să intre în recesiune în 2024, dacă evită una în 2023, adăugând că acest lucru înseamnă că există o probabilitate cumulată de 48% de recesiune în următorii doi ani, față de prognoza sa anterioară de 35%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice