La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Numărul 45, 13-19 nov. 2024 » Eveniment
Publicitatea care se face manifestărilor cultural-artistice din București include sute de clădiri în care se desfășoară spectacole teatrale, concerte, unde se deschid expoziții și se vizionează filme. Există, desigur, diferențe notabile între aceste spații, de la dimensiuni, amplasamente și profil. Ceea ce dorim să semnalăm vizează, de această dată, un edificiu care s-a înscris în asemenea manifestări de relativ scurt timp și care se remarcă printr-o ofertă bogată, variată, de mare interes pentru publicul larg.
Avem în vedere Palatul Bragadiru, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de unul dintre marii întreprinzători de succes de la acea vreme, Dumitru Marinescu – Bragadiru, cunoscut și prin fabricile de bere care îi purtau numele. Palatul, care se prezintă ca o operă arhitectonică de excepție, a cunoscut, în prima parte a perioadei postdecembriste, o continuă degradare care l-a scos, practic, din circuitul public. S-a desfășurat apoi o vastă operă de refacere, de punere în valoare a elementelor decorative a vastelor spații înconjurate de coloane, inspirate din arta antichității. Palatul se desfășoară pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, care includ o fermecătoare grădină, Sala Colosseum Grand Ballroom, cu o capacitate de 400 de persoane, precum și alte săli, fiecare cu un profil propriu, destinate diverselor manifestări artistice, inclusiv artei... culinare.
Spațiile ample și scena generoasă permit desfășurarea de spectacole în condițiile funcționării unor echipamente profesionale de sonorizare, de iluminare de înaltă calitate, reprezentând ultimul cuvânt al tehnicii în acest domeniu.
Revenind la tema programelor de activitate, consemnăm mai ales spectacole complexe în care se îmbină teatrul, muzica, artele vizuale, toate degajând un aer clasic, fără însă a se desprinde de contemporaneitate. Așa cum mai menționam, în aceste spații s-au amenajat expoziții și există cele mai bune condiții pentru desfășurarea de dezbateri pe cele mai diverse teme de interes public. Prin urmare, iubitorii de artă și cultură, cei interesați de progresele științei au de unde să aleagă, potrivit preferințelor și disponibilității lor. În ceea ce ne privește, considerăm util să semnalăm activitatea acestui centru remarcabil de artă și cultură, care oferă tuturor celor interesați programe atractive pentru toate vârstele și pentru toate profesiile.
(Sursa foto: www.palatulbragadiru.ro)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național