Majoritatea românilor consideră importantă creșterea eficienței energetice a clădirilor
Numărul 36, 14-20 sep. 2022 » Roza vânturilor
Opt din zece români consideră că îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor este o inițiativă foarte importantă, care ajută pe termen lung la reducerea resurselor de energie utilizate, arată rezultatele unui studiu, citat de Agerpres. Astfel, datele centralizate de Reveal Marketing Research și „România Eficientă” relevă faptul că, pentru 67% dintre respondenți, reducerea costurilor cu energia reprezintă cel mai popular avantaj al locuirii într-o casă eficientă energetic.
De asemenea, majoritatea celor chestionați (92%), din mediul urban, consideră prețul energiei electrice un aspect de care sunt preocupați în mare măsură, iar principalul motiv pentru economisirea de energie electrică este reducerea costurilor (66%). De altfel, acesta este considerat și cel mai mare avantaj pentru măsurile de eficiență energetică (67%).
Potrivit studiului, combaterea risipei de energie are un impact atât la nivel individual, cât și asupra mediului înconjurător, context în care 81% dintre respondenți sunt de acord că risipa de energie contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, în timp ce 71% sunt preocupați în mare măsură de impactul consumului de energie asupra mediului.
În ceea ce privește aspectele vieții care sunt influențate de eficiența energetică, costurile cu utilitățile ocupă prima poziție (22%), urmate de confortul personal al indivizilor (19%) și de sănătatea personală (18%).
La nivel general, opt din zece români afirmă că îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor reprezintă o inițiativă foarte importantă, ce poate ajuta pe termen lung la reducerea resurselor de energie utilizate.
Studiul Reveal Marketing Research s-a desfășurat online la comanda programului „România Eficientă”, pe un eșantion de 806 respondenți. Eroarea maximă de eșantionare este +/-3,5%, la un nivel de încredere de 95%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”