MEAT: Turiștii ar trebui să verifice condițiile de cazare înainte de a pleca în vacanță în țară
Telex » Știri 14 august, 9:00
Turiștii care doresc să călătorească în România ar trebui să verifice, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), dacă unitatea unde doresc să se cazeze este clasificată, pentru că astfel se asigură că standardele de calitate sunt respectate, arată instituția într-un comunicat citat de Agerpres. "Pentru majoritatea dintre dumneavoastră urmează o perioadă de vacanță alături de familii și prieteni. Ne dorim să aveți parte de un sejur fără probleme și să beneficiați de condițiile de cazare promise, de aceea vă recomandăm să luați câteva măsuri de precauție înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata pentru aceasta. Dacă doriți să vă organizați vacanța pe cont propriu în România, indiferent de platforma online pe care o consultați sau de recomandările primite pentru alegerea cazării, verificați pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dacă unitatea este clasificată înainte de a lua decizia finală!", a arătat MEAT.
Conform sursei citate, clasificarea unităților de cazare este obligatorie și are ca scop prioritar protecția turiștilor, constituind o formă codificată de prezentare a nivelului de confort și a ofertei de servicii.
Prin verificarea clasificării, turistul se asigură că standardele de calitate sunt respectate, în funcție de numărul de stele sau margarete acordate unității de cazare. În caz contrar, turistul poate depune online o sesizare, care poate fi mult mai ușor soluționată.
MEAT face mențiunea că toate unitățile de cazare autorizate, indiferent de tipul acestora, au obligația de a emite bon și/sau factură fiscală. În plus, doar structurile clasificate pot primi vouchere de vacanță ca metodă de plată. "Dacă, însă, veți întâmpina probleme, MEAT este alături de dumneavoastră și în cursul minivacanței ce urmează! Două echipe din cadrul Direcției Control Turism se vor afla în zona stațiunilor turistice de la malul Mării Negre pentru soluționarea reclamațiilor", se mai arată în informare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc