Mesajul Consiliului Superior al CECCAR adresat membrilor cu ocazia celei de-a XIII-a ediții a Zilei Naționale a Contabilului Român
Numărul 37, 26 sept. - 9 oct. 2017 » Ziua Națională a Contabilului Român
Sărbătorim, astăzi, profesia de contabil, o profesie de tradiție a cărei reprezentare îi revine Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – CECCAR. Acest context festiv oferă prilejul de a vă adresa tuturor celor care practicați această profesie sincere felicitări și succes în viitor.
După 96 de ani de la înființare, azi, mai mult ca oricând, profesia este în continuu proces de transformare. Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil membru CECCAR îndeplinește cu succes multiple roluri care conferă siguranță antreprenorilor, managerilor întreprinderilor mici și mijlocii, marilor operatori economici etc., contribuind la siguranța și sustenabilitatea businessului.
Pentru stabilitatea profesiei în viitor, CECCAR acționează în relația cu instituțiile de reglementare, implicându-se în eficientizarea și adaptarea legislației la realitățile economice, corelate cu necesitățile experților contabili și contabililor autorizați. În acest sens au fost aduse în realitatea zilelor noastre și definite totalitatea serviciilor prestate de profesionistul contabil membru CECCAR, prin modificarea OG nr. 65/1994 prin Legea nr. 162/2017.
Totodată, CECCAR, fidel unei atitudini bazate pe respectul reciproc, a promovat un dialog permanent cu celelalte profesii, reprezentate la nivel național de Camera Auditorilor Financiari, Camera Consultanților Fiscali, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență etc., pentru agrearea principiilor care să stea la baza îmbunătățirii reglementărilor în vederea înlăturării problemelor și riscurilor de nefuncționare atât din perspectiva aplicării acestora în mediul de afaceri, în procesul de justiție, cât și a verificării ulterioare de către instituții ale statului.
Așadar, aniversarea ZNCR este un prilej de bucurie pentru noi toți, un moment de legitimă mândrie a tuturor celor care practicăm această profesie, un moment de cinstire a celor care au asigurat unitatea și au dat puterea și resursele necesare dezvoltării contabilității în România, precum și a CECCAR.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național