Mesajul președintelui Federației Internaționale a Contabililor (IFAC), Alan Johnson, cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român
Numărul Ediție specială, 13 iulie 2021 » Mesaje ale organismelor internaționale
Aș vrea să mulțumesc domnului profesor Robert Aurelian Șova pentru că mi-a oferit prilejul să mă adresez dumneavoastră astăzi. În numele IFAC, felicit Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România cu ocazia împlinirii a 100 de ani de profesie, un moment istoric care reflectă valoarea în timp a contribuției profesiei contabile din România aduse interesului public.
Mulțumesc tuturor membrilor, din trecut și prezent, ai CECCAR pentru contribuția lor individuală în crearea unei profesii contabile puternice în România și în sprijinirea dezvoltării sustenabile a țării. Aș vrea să mulțumesc, de asemenea, doamnei profesor Adriana Popa pentru contribuția sa în cadrul Panelului Internațional de Educație Contabilă al IFAC și domnului Clemente Kiss pentru contribuția sa timp de 6 ani în cadrul Grupului Consultativ pentru Dezvoltarea Organizațiilor Profesionale Contabile.
Îmi face plăcere să vă spun câteva cuvinte despre IFAC, despre activitatea noastră și despre motivul pentru care parteneriatul dintre IFAC și CECCAR este atât de important. IFAC este vocea globală a profesiei contabile. Prin intermediul celor 180 de membri și parteneri reprezentăm peste 3 milioane de profesioniști contabili din 135 de țări. CECCAR este membru IFAC din 1996 și a fost un partener important și activ de peste 25 de ani.
Misiunea IFAC este de a servi interesul public prin creșterea relevanței, a reputației și a valorii profesiei contabile în întreaga lume, iar activitatea noastră se împarte, în linii mari, în trei categorii. Reprezentăm și susținem profesia contabilă, fiind vocea globală a acesteia, contribuim la pregătirea profesiei pentru organizațiile profesionale contabile membre și pentru toți profesioniștii contabili pe care îi reprezentăm, atât în prezent, cât și pe viitor, și sprijinim și promovăm dezvoltarea, adoptarea și implementarea unor standarde internaționale de înaltă calitate.
IFAC are multe puncte forte. Reunind părțile interesate ale profesiei, suntem un forum global pentru inițiativele legate de cele mai presante probleme cu care se confruntă profesia și societatea noastră și o voce influentă în discuțiile internaționale importante despre problemele de interes public. Dar IFAC își poate îndeplini obiectivele doar cu ajutorul organizațiilor membre, asociate și afiliate care, împreună, furnizează resursele necesare și extind aria geografică pentru a se asigura că profesia noastră creează valoare pretutindeni.
CECCAR colaborează îndeaproape cu autoritățile publice din România pentru a promova adoptarea și implementarea standardelor internaționale de audit, precum și a normelor privind contabilitatea pe bază de angajamente din standardele internaționale de contabilitate pentru sectorul public. CECCAR are legături strânse și în afara României atât cu ACCA, cât și cu ICAEW, în materie de cooperare, formare și dezvoltare profesională continuă. Toate aceste inițiative sunt extrem de importante pentru viitorul profesiei noastre.
Prin urmare, aș dori să vă mulțumesc încă o dată pentru angajamentul dumneavoastră față de interesul public. Oferind servicii remarcabile de 100 de ani în România, CECCAR este un membru IFAC ce reprezintă un exemplu demn de urmat. Vă felicit și vă transmit cele mai bune urări pentru următorii 100 de ani! Vă mulțumesc.
(Sursa foto: www.ifac.org)
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate