
MFE finanțează legătura între învățământ și piața muncii: 47,8 milioane euro pentru stagii de practică plătite
Numărul 29, 18-24 octombrie 2016 » Fonduri europene
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis apelul de proiecte „Stagii de practică pentru elevi și studenți, în sectorul agroalimentar, industrie și servicii“, cu o alocare totală de peste 47,8 milioane euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Fondurile europene destinate acestui apel au ca obiectiv creșterea numărului absolvenților integrați pe piața muncii, prin susținerea programelor de învățare la locul de muncă pentru elevii din învățământul gimnazial, liceal și post-liceal, inclusiv școli de maiștri. „O școală ruptă de practică e bună doar pentru diplome fără valoare. Am fost recent la Alba Iulia și Oradea, unde am vorbit cu investitori care se plâng că forța de muncă nu e bine pregătită. Prin această linie de finanțare, oamenii vor fi formați direct în companii, prin parteneriate între acestea și licee“, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.
Pot depune proiecte în cadrul acestui apel instituțiile din piața educațională (Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice prin agenții și organisme subordonate sau coordonate, școli acreditate, publice și private), în parteneriat de practică și formare cu angajatori (companii de practică), asociații profesionale, Camere de Comerț și Industrie, organizații neguvernamentale, furnizori de orientare și consiliere profesională.
Acțiunile proiectelor se vor desfășura în cele șapte regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Un proiect selectat poate primi între 75.000 și 500.000 euro, iar perioada maximă de implementare este de 24 de luni.
Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, până la data de 09 decembrie 2016, ora 16:00.
„Stagii de practică pentru elevi și studenți, în sectorul agroalimentar, industrie și servicii“ face parte din Axa prioritară 6 – Educație și competențe, Prioritatea de investiții: 10.IV. Sporirea relevanței pe piața forțelor der muncă, a educației și a sistemelor de formare, facilitarea tranziției de la educație la piața forțelor de muncă și consolidarea formării și a sistemelor de formare profesională, precum și a calității lor, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor, adaptarea programelor de învățământ și instituire și dezvoltarea unor sisteme de învățare la locul de muncă, inclusiv a unor sisteme de învățare duală și programe de ucenicie.
Flacăra culturii europene se aprinde la Timişoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naţionale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanţei
Sezonul expoziţional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranţa că, în România prezentă şi viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrităţi care au unit arta cu medicina: Brâncuşi şi Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere